Detinguts a Sant Vicenç tres homes per robar 500 quilos de coure

Imprimeix
El cable el transportaven en un turisme ja pelat i preparat per a la seva venda després de sostreure’l a la concessionària de la línia de l’AVE
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud han detingut al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts tres homes de 39, 37 i 29 anys, tots tres de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida, per un delicte de furt en relació a la sostracció de 500 quilos de coure a l’autovia A-2 (zona del Baix Llobregat).

La detenció es va produir quan a dos quarts de nou del matí quan una patrulla de trànsit que circulava fent tasques de control preventiu per la A2 sentit Barcelona va observar un ostensible excés de càrrega en un turisme ocupat per tres homes.

La patrulla policial va identificar als seus ocupants i va comprovar que el motiu de l’excés de càrrega del vehicle eren unes peces de coure ja pelat que ocupaven gran part de l’interior de l’habitacle i la totalitat del maleter del vehicle. Aquesta quantitat de coure intervinguda estava ja totalment neta i separada dels tubs de plàstic que el protegeixen i, per tant, preparada per la seva venda amb un valor aproximat de 3.000 euros.

Realitzades les comprovacions policials corresponents i davant dels indicis que el coure intervingut procedís del traçat de l’AVE, paral·lel a l’A2, tot just en un punt d’especial interès policial pels robatoris de coure que es produeixen, els agents van detenir als tres ocupants del vehicle per un delicte de furt.  

Els detinguts compten amb antecedents penals anteriors per la mateixa tipologia de robatori realitzats a diferents zones del territori català i circulaven amb un vehicle d’una comunitat autònoma veïna, per la qual cosa se sospita que tenen una àmplia mobilitat pel conjunt de Catalunya.

Els tres detinguts després de passar a disposició judicial han quedat en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra