Detenen dues persones per simular un atracament en una botiga de telefonia mòbil

Imprimeix
Els detinguts es van aliar per simular un robatori violent en una botiga de Sant Joan Despí, on un d’ells treballava, i repartir-se els guanys.
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat van detenir un home de nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià del Besòs i una dona de nacionalitat cubana i veïna de Barcelona, ambdós de 33 anys, per un robatori amb violència i intimidació a un comerç de telefonia mòbil, furt i per simulació de delicte.

Els fets es remunten al 15 de novembre de l’any passat quan una dona va denunciar als mossos que havia patit un robatori violent a la botiga de telefonia mòbil on treballava a Sant Joan Despí (Baix Llobregat). La dona, visiblement afectada, va explicar als agents que el lladre anava armat amb un ganivet de grans dimensions i que la va retenir al magatzem mentre sostreia més de 16.000 euros en terminals telefònics. En concret el material sostret constava de 65 telèfons mòbils, 14 mòdems USB i 3 tauletes electròniques.

Arran d’això es va iniciar una investigació per tal d’esclarir els fets de l’atracament que va permetre recuperar els telèfons sostrets en el robatori i que va portar els investigadors fins a l’autor del robatori violent. Les gestions realitzades pels agents van mostrar, a més, que la declaració de la víctima tenia nombroses incongruències i es contradeia amb moltes de les imatges que es van poder visionar.
Es va donar la circumstància que, en el decurs de la investigació, la treballadora va ser traslladada a una botiga de la mateixa cadena de Barcelona i allà també va ser víctima d’un atracament de característiques similars, fets que van alertar als mossos. En aquests moments no es descarta relacionar a la detinguda amb aquests fets.

L’autor del robatori dut a terme a Sant Joan Despí va ser detingut al barri de Sant Martí de Barcelona el passat 23 de gener d’enguany. L’home va reconèixer als investigadors que es va aliar amb la treballadora de la botiga de telefonia mòbil per tal de simular un robatori violent i repartir-se després els guanys. Finalment el passat 24 de gener d’enguany es va detenir la treballadora de la botiga per uns delictes de furt i per simulació de delicte. Els detinguts han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

 
Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra