Desarticulat un grup criminal que cometia furts al Baix Llobregat

Als cinc detinguts de nacionalitat peruana i xilena se’ls imputen 20 furts i un robatori amb violència
Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Multireincidents han detingut cinc persones, tres homes i una dona de nacionalitat peruana i un home de nacionalitat xilena com a presumptes autors de 20 furts i un robatori amb violència a usuaris de la xarxa viària, majoritàriament a l’autopista. Als cinc se’ls imputa també un delicte de pertinença a grup criminal.

Els furts es van produir des de principis del mes d’octubre de l’any passat fins a aquest 30 de gener quan van ser detinguts després de cometre el darrer furt. El modus operandi del grup consistia en utilitzar vehicles sostrets per recórrer certs trams de l’autopista amb la intenció de localitzar víctimes potencials, majoritàriament turistes estrangers. Un cop triada la víctima, es col·locaven a la seva altura i li llençaven una pedra a la part del darrere del vehicle. Llavors, els autors li feien indicacions perquè aturés el vehicle al voral i es paraven davant. Un cop els vehicles estaven aturats, el copilot baixava i fent gestos exagerats feia creure les víctimes que el seu vehicle tenia danys i feia baixar tots els ocupants. Mentre el copilot distreia les víctimes, un altre membre del grup baixava i ajupit es dirigia a la part del davant del vehicle de la víctima d’on sostreia les pertinences.

Aquest era el modus operandi habitual però, en els casos que les víctimes van sorprendre els autors, els detinguts no van dubtar en utilitzar la violència física per cometre els delictes. A més, els investigadors relacionen als detinguts amb altres delictes menys especialitzats com robatoris a l’exterior de grans superfícies comercials i benzineres.

En l’entrada i registra al domicili dels detinguts, els investigadors de la Unitat Central de Multireincidents van poder recuperar molts dels objectes sostrets.

Dels cinc membres del grup criminal, l’home de nacionalitat xilena va ingressar a presó i la resta van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossosd’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix