La Guàrdia Civil intervé a l’aeroport Barcelona-El Prat 114 cadells de gos i tres gats

Imprimeix
La procedència d'aquests animals era de Praga (República Txeca) i no tenien l’edat mínima ni havien estat vacunats.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de la Comandància de Barcelona, en el marc de l'Operació “ARGOS” ha intervingut 114 cadells de gossos i tres gats procedents de la República Txeca que estaven sent introduïts a Espanya de forma irregular a través de l’Aeroport de Barcelona-EL Prat.

L'operació es va dur a terme els dies 19 i 20 d'aquest mes, quan la Unitat Fiscal de la Guàrdia Civil de l'aeroport de Barcelona-El Prat, va detectar un primer enviament de 69 cadells de gossos i tres gats i un segon enviament de quaranta-cinc cadells procedents de Praga (Republica Txeca), que presentaven irregularitats. Després d'estendre acta, van advertir de les primeres mesures al destinatari i van procedir a requerir a agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA), que en col·laboració amb veterinaris del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, es van traslladar fins al comerç i van procedir a les comprovacions oportunes, concloent que els animals no tenien tres mesos, (edat mínima per al moviment comunitari) ni havien estat vacunats, procedint a la seva immobilització, per incompliment de la Directiva 92/65/CEE, de 13 de juliol de 1992, que regula els moviments comercials d'animals de companyia.

Es van instruir les corresponents actes i es van lliurar en la Delegació Territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Secció de Ramaderia i Sanitat Animal de Barcelona.

El SEPRONA manté durant tot el mes un dispositiu d'inspecció, vigilància i control contra el tràfic il·legal d'animals de companyia (especialment cadells de gos), el trasllat en vehicles inadequats, la falsificació de passaports, certificats o exàmens veterinaris i la comercialització irregular.

Mascotes en Nadal
El període nadalenc ve acompanyat d'un increment notable de la demanda dels consumidors. El regal d'una mascota en aquest Nadal és alguna cosa suggeridora en moltes llars. L'adquisició d'una mascota pot ser convertida en vulnerabilitat davant el fet de complaure a un afí. Per tal motiu, la Guàrdia Civil des de l'inici del mes de desembre vénen duent a terme nombroses actuacions, inspecció i intervencions per protegir al consumidor. Les organitzacions que actuen en aquest àmbit són coneixedores de les vulnerabilitats assenyalades, sempre presidides per la disposició del consumidor a adquirir aquesta mascota. Aquestes organitzacions aparenten tenir una consolidada xarxa de distribució amb desplegament en tot el territori nacional, aprofitant el desplegament de punts de venda ja existents.

 
Redacció / Foto: GC