Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup de carteristes romanesos

Van ser presumptament autors d’almenys 34 furts comesos a les andanes entre les estacions de tren de l’aeroport i de diversos municipis de rodalies.
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat han desarticulat un grup criminal molt actiu especialitzat en cometre furts en el trajecte comprès entre l’estació de tren de l’aeroport i la de diversos municipis, com ara el Prat de Llobregat, Sitges o Vilanova i la Geltrú, entre d’altres. Els investigadors han detingut 8 persones, totes de nacionalitat romanesa, relacionades amb almenys 34 furts comesos entre els mesos de juny i novembre d’aquest any. La investigació també ha culminat amb la identificació de 12 persones més pels mateixos fets, tots ells com a membres d’una bateria de persones dedicades a la sostracció de carteres a víctimes, habitualment estrangeres, a les andanes de les estacions de tren.

Les detencions, que van tenir lloc el passat 12 de desembre, s’han practicat a les poblacions d’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i El Prat de Llobregat, que eren els municipis on vivien els carteristes.

El modus operandi utilitzat per aquest grup criminal, que estava perfectament organitzat i jerarquitzat, sempre era el mateix i consistia en bloquejar les portes d’accés als vagons del comboi per generar un moment de confusió i distracció de la víctima. Així doncs, un grup que podia variar entre les 3 i les 8 persones, es concentraven a l’andana de l’estació per a cometre les accions delictives, sobretot en hores punta.

Abans d’actuar,  es repartien les funcions a desenvolupar, de manera que sempre hi havia un que seleccionava la víctima, un altre que obstaculitzava l’entrada del vagó per part de la víctima i el furtador, que era l’encarregat de sostreure la cartera o el mòbil de la víctima. Així mateix, cal destacar que també hi havia persones que desenvolupaven tasques de vigilància i control i altres que facilitaven la fugida del grup bloquejant les portes del tren per a poder sortir i que la víctima es quedés a l’interior del vagó sense poder recuperar el que li acabaven de sostreure.

Les víctimes escollides són en la majoria de les ocasions persones estrangeres que provenien o anaven a l’aeroport. Els vuit detinguts van passar a disposició policial i van quedar en llibertat.

Redacció / Foto: ME
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix