Detingut un veí de Sant Boi per presumpta estafa a cinc taxistes

Era de nacionalitat camerunesa, amb més de 30 antecedents policials, i es feia passar per un empresari del món de l’esport.


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Les Corts van detenir un home de nacionalitat camerunesa, de 44 anys i veí de Sant Boi de Llobregat, com a presumpte autor de cinc estafes a taxistes de Barcelona. Concretament, se l’imputa un delicte d’estafa continuada amb quatre víctimes i un benefici de més de 700 euros i una falta d’estafa amb una víctima i un benefici de 230 euros.

L’autor va cometre les estafes els passats dies 12 i 16 de novembre seguint sempre el mateix modus operandi. Feia veure que sortia de la recepció d’algun hotel d’alt nivell de la Diagonal de Barcelona i agafava un taxi per anar a algun centre comercial per fer unes compres. Durant el trajecte, el detingut es guanyava la confiança del taxista a qui li explicava que era un empresari que es trobava a la ciutat per tancar un negoci o un jugador de futbol que estava a punt de fitxar per un club de futbol o bàsquet.

El detingut creava un clima de confiança amb el taxista i el feia creure que necessitaria el seus serveis durant algunes hores abans d’anar fins a l’aeroport per agafar un vol de llarga distància. En aquest sentit, la primera parada la feia en el centre comercial on entrava a algun establiment i sortia al cap de cinc minuts amb un bitllet de 500 euros. L’autor explicava al taxista que l’establiment no disposava de canvi i l’hi demanava sabent que els taxistes no acostumen a portar mai tant efectiu. Davant d’això, el detingut li demanava diners prestats a la víctima per poder fer les compres assegurant-li primer que al final de la carrera li pagaria pels seus serveis i li retornaria els diners prestats. El taxista, davant la possibilitat de perdre un servei important i influït pel clima de confiança establert prèviament, li deixava els diners. Llavors, el detingut tornava al centre comercial i fugia amb els diners sortint per una altra porta.

El presumpte autor de les estafes té 30 antecedents policials per diversos delictes. Els taxistes, víctimes de les estafes van reconèixer l’autor fotogràficament. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.
  
Redacció / Foto: VB
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix