Detinguda a Esparreguera una dona per robar un rellotge d’or ‘in fraganti’

Imprimeix
És de nacionalitat romanesa i una especialista en furts i en robatoris amb violència i intimidació, amb 28 antecedents policials.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir al mercat d’Esparreguera, una dona de 28 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de Badalona, com a presumpta autora d’un delicte de furt d’un rellotge d’or valorat en 5.000 euros.

El “modus operandi” emprat per la presumpta autora consisteix en què amb l’excusa de recollir signatures o donatius per associacions de sordmuts o per qualsevol altre motiu solidari, utilitzen una carpeta per tapar l’objecte que volen sostreure. A banda de moneders, telèfons mòbils, tablets i altres objectes electrònics, les autores d’aquests furts, normalment dones, sostreuen fins i tot joies d’or que porten posades les víctimes, normalment gent gran, com poden ser arracades, penjolls, anells, polseres i, com ha estat en aquest cas, rellotges d’or. 

La dona detinguda pel delicte de furt al mercat d’Esparreguera va sostreure el rellotge a un home de 70 anys, veí d’aquesta població, al qual va assetjar amb l’excusa que col·laborés amb una associació de sordmuts internacional, que resulta ser una entitat totalment fictícia. La ràpida actuació dels agents d’investigació que van sospitar de l’actuació de la dona va permetre recuperar el rellotge quan aquesta encara el tenia a la mà, així com poder retornar-lo poc després al seu legítim propietari.

La dona detinguda té un total de 28 antecedents per furts i robatoris amb violència i intimidació, realitzats en diferents ciutats de Catalunya. I específicament té una ordre de no apropament a menys de 1.000 metres a la ciutat de Cerdanyola del Vallès imposada per un jutjat Penal de Sabadell el mateix 5 de desembre de 2013 i vigent fins al novembre de 2017, com a condemna imposada per un robatori amb violència i intimidació realitzat en aquella ciutat.

Redacció / Foto: Arxiu