Detinguts a Gavà dos empresaris per estafa en la venda de vehicles comercials

Els venien a les poblacions de Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts amb el quilometratge i les fitxes tècniques manipulades.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud han detingut a Gavà dos germans, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de diversos delictes d’estafa per la venda de vehicles comercials amb manipulació dels quilòmetres reals i falsificació documental per manipulació de les fitxes tècniques.

Les dues detencions són el resultat d’una investigació que es va iniciar després que els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement per part d’una empresa de renting que uns empresaris estarien venent cotxes provinents d’una altra empresa de renting als quals haurien manipulat el quilometratge i les seves fitxes tècniques.

Durant la investigació, iniciada el passat mes de juliol, agents del Grup de Recerca i Documentació van comprovar la venda del voltant de 80 vehicles per part d’aquestes dues persones, dels quals 66 havien estat venuts amb el quilometratge manipulat i tres no havien estat manipulats. Pel que fa a la resta de vehicles, no s’ha pogut comprovar si estaven alterats, ja que no es va poder contactar amb els seus titulars atès que la venda s’havia fet fora de Catalunya.

Un cop informats els titulars dels vehicles, un total de 44 van denunciar els fets en sentir-se perjudicats i enganyats atès que havien comprat cotxes, el quilometratge dels quals no es corresponien amb la realitat.

Es dóna la circumstància que dels vehicles manipulats, es van intervenir un total de 14 fitxes tècniques de vehicles les quals també estaven alterades en les anotacions manuscrites de les diferents ITV’s per tal de donar una coherència lògica als quilòmetres i produir l’engany als compradors.

Els dos detinguts actuaven de forma independent tot i que tenien el mateix procediment, anunciaven els vehicles a internet i posteriorment mostraven i venien els vehicles a les poblacions de Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts. Els vehicles comercials provenien d’una important empresa de renting de vehicles, els quals un cop acabats els contractes els venien als diferents compra-vendes de vehicles.

El benefici que s’obté amb la manipulació real del quilometratge dels vehicles és l’augment del valor del vehicle entorn d’un 5-10 %. Els investigadors sostenen que, pel tipus de vehicles comercials que els dos detinguts venien, això podia suposar uns beneficis d’entre 1.000-3000 euros per vehicle. Tanmateix el benefici evident que s’obtenia era augmentar el volum de vendes de vehicles respecte altres empreses del sector, ja que de forma genèrica els compradors prefereixen vehicles amb menys quilòmetres a preus similars.

Cal destacar que la manipulació en els quilòmetres dels vehicles és un perjudici als consumidors per l’augment del valor dels vehicles que estan comprant i per les possibles reparacions derivades de les avaries ocasionades pel desgast dels vehicles, a més de suposar un perill per la seguretat viària.

Redacció / Foto: ME




Redacció / Foto: ME

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix