Els Mossos detenen dos homes per robatoris a bars

Una de les localitats on van cometre els delictes va ser Sant Feliu de Llobregat. Han estat detinguts dues persones de 35 i 28 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona,  per Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central com a presumptes autors de 25 robatoris amb força en bars a diferents comarques entre les quals es troba la del Baix Llobregat (concretament a Sant Feliu de Llobregat).

A l’hora de cometre els robatoris, els lladres sempre seguien el mateix modus operandi: en primer lloc el cap del grup seleccionava el bar objecte del robatori. Normalment triava establiments situats prop d’un riu amb la finalitat d’amagar-se a la llera des d’hores abans de la consumació del robatori. D’aquesta manera, evitaven ser enregistrats per les càmeres de seguretat d’algun establiment proper, fet que dificultava les indagacions policials. Per cometre les sostraccions feien servir un mall i un tornavís de grans dimensions i es desplaçaven en transport públic, principalment en tren, fins al poble on tenien previst escometre el bar.

Actuaven en la franja horària de matinada, sempre als volts de les 03:00 hores. Els dos lladres trencaven les reixes d’una de les finestres per poder forçar-la i accedir a l’interior del bar. Un cop a dins, feien servir el mall per trencar la part frontal de les màquines escurabutxaques i, d’aquesta manera, accedir als caixetins que contenen les monedes. Es dóna la circumstància que després del robatori sempre deixaven el mall dins del bar i en compraven un de nou cada cop.

Després que els investigadors identifiquessin els dos membres del grup, el dia 30 d’octubre els van detenir a l’estació dels Ferrocarrils Catalans de Manresa, després d’haver comès l’últim dels robatoris en un bar de Solsona. Un dels dos homes portava a sobre una bossa amb 940 € en monedes i, l’altre, 135 euros en bitllets. A més duien una segona bossa amb roba i eines per dur a terme el robatori.

Els detinguts formaven un grup criminal que, entre el 5 de novembre de 2012 i el 30 d’octubre de 2013, hauria robat en 25 bars a les localitats de Torelló, Centelles, Manresa, Sant Vicenç de Castellet, Sant Feliu de Llobregat, Hostalets de Balenyà, Berga, Solsona, Puig-reig, Artés i Sallent. Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots dos.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix