Detinguts dos falsos revisors de gas al Baix Llobregat

Es feien passar per treballadors de Gas Natural i feien signar a les víctimes, amb engany, un contracte anual de manteniment. Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat van detenir un home i una dona per fer-se passar per falsos operaris de Gas Natural en aquesta localitat. A l’home, de 44 anys i veí de Cornellà de Llobregat, i a la dona, de 26 anys i veïna de Sant Joan Despí, tots dos de nacionalitat espanyola, se’ls acusa d’una falta continuada d’estafa, d’una falta de coaccions i d’un delicte d’intrusisme professional.

Els fets van tenir lloc els passats 25 i 26 de setembre al municipi del Prat de Llobregat, quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de fins a cinc domicilis als quals els detinguts haurien intentat fer l’engany. Procedien de la mateixa manera en tots els casos.

El dia abans de la visita al domicili, els falsos operaris passaven per l’edifici per deixar una nota on recordaven als veïns la normativa referent a la revisió preventiva general anual de la caldera de gas de potència tèrmica nominal igual o menor a 70 kW.

Escollien les víctimes entre persones d’edat avançada, a les quals visitaven a casa seva, presentant-se com a treballadors de Gas Natural, per informar-les de l’obligatorietat, segons normativa de la Generalitat, de fer la revisió anual del gas i la caldera.  En cas de negar-s’hi, amenaçaven les víctimes amb la possibilitat de rebre importants multes econòmiques i, fins i tot, de quedar-se sense gas perquè els tallarien el subministrament.

Un cop a dins del pis, el fals operari realitzaven unes comprovacions a les instal·lacions, col·locava un adhesiu a la caldera i feia signar a la víctima un document acreditatiu de la revisió que, en realitat, era un contracte de manteniment anual amb un cost de 75 a 100 euros, que cobraven a través de domiciliacions bancàries.

Les víctimes signaven el document creient que era el comprovant de la revisió feta en aquell moment i que es tractava de la inspecció obligatòria del gas de cada 5 anys, no d’un contracte de manteniment anual amb una empresa. De fet, l’empresa per la qual manifestaven treballar els falsos operaris de Gas Natural era real i totalment legal i estava habilitada, precisament, per a realitzar treballs de manteniment i instal·lació de gas i calderes.

Des dels Mossos d’Esquadra es recorda que només és obligatòria la inspecció del gas cada cinc anys i que aquesta s’ha de realitzar sempre per la companyia distribuïdora del gas. També és obligatòria, per manteniment, la revisió de la caldera de calefacció cada any si és atmosfèrica i cada dos anys si és estanca o de condensació. A més, el pagament de la revisió es fa sempre a través de la mateixa factura del consum del gas i mai en efectiu.

Els dos detinguts van ser posats en llibertat amb càrrecs, pendents de declarar en seu judicial.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix