Detingut un treballador d’una botiga de mobles per estafa

Imprimeix
El venedor va simular dos robatoris a l’establiment per justificar unes vendes que havia fet en negre.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat han detingut un home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Joan Despí com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i simulació de delicte.

Fruit de la investigació, els Mossos d’Esquadra van concloure que l’arrestat, que era treballador d’una botiga de mobles, va vendre mobiliari per un import de 5.000 euros d’amagat del propietari de l’establiment. Després va voler justificar la falta de productes a la botiga simulant haver patit dos robatoris per part de diverses persones que l’extorsionaven per un deute.

La investigació es va iniciar el febrer de 2013, arran de la denúncia interposada pel mateix venedor, el qual va posar en coneixement de la policia que estava patint una extorsió per part de diverses persones de l’Europa de l’Est. Segons la denúncia, els suposats extorsionadors havien irromput en dues ocasions al ’establiment, els mesos d’octubre i desembre de 2012, i s’havien emportat sense pagar gènere de la botiga a compte d’un deute que tenia pendent pel tancament d’un negoci anterior amb altres socis.

En un primer moment, els Mossos d’Esquadra van donar credibilitat a la denúncia. Però a mesura que avançava la investigació la policia va anar descobrint detalls falsos, que no coincidien amb la narració dels fets del venedor. Això, més l’actitud poc col·laboradora del denunciant, va fer que la investigació prengués una nova direcció i que els Mossos centressin la investigació en ell com a sospitós.

Finalment, i després de diversos mesos d’ investigació, es va poder esbrinar que el detingut rebia els clients a la botiga i els oferia importants descomptes en la compra de mobiliari si abonaven la factura en metàl·lic i sense fer factura. Un cop venuts els mobles, es quedava l’import de la venda i per evitar que el propietari de la botiga s’assabentés de res donava el seu número de telèfon personal com a número de contacte per a qualsevol reclamació post-venda. Quan el treballador va veure que no podia ocultar a l’empresa la manca d’stock a la botiga va simular haver estat víctima de diversos robatoris per justificar el frau.

El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Redacció / Foto: MP