Ingressa a presó un lladre molt actiu al Baix Llobregat

És el presumpte autor de divuit robatoris amb violència fent estrebades de cadenes d’or a dones d'edat avançada.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de les Unitats d'Investigació de les comissaries de Cornellà i L'Hospitalet de Llobregat van detenir un home de 45 anys, de nacionalitat marroquina i veí de l’Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor de divuit robatoris amb violència, concretament feia estrebades de cadenes d’or.

Des del mes de juliol, els investigadors havien detectat un increment de robatoris amb violència a les localitats de Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, amb el modus operandi d'estrebada de cadena d’or, ja fos a la via pública o al portal de les finques on residien les víctimes.

El lladre sempre actuava sobre dones d’edat avançada, a les quals preguntava en un primer moment sobre adreces o serveis i, tot seguit i amb gran violència, els arrencava les cadenes d’or que portaven al lloc. En molts dels casos, les víctimes dels robatoris van patir lesions com a conseqüència de la violència utilitzada pel detingut.

La investigació s’ha realitzat en col·laboració dels serveis de seguretat privada de Transports Metropolitans de Barcelona ja que el detingut utilitzava sempre el metro com a mitjà de fugida després d’assaltar les seves víctimes. Per tot plegat, les gestions fetes per les Unitat d'Investigació dels mossos de L'Hospitalet de Llobregat i de Cornellà de Llobregat van permetre identificar el lladre i relacionar-lo amb un total de divuit fets delictius, no descartant-se la imputació de més fets, donat que els investigadors sospiten que hi ha més víctimes que no han denunciat els fets davant la policia. Paral.lelament, les gestions policials realitzades a les botigues de compra-venda d’or on el detingut havia venut les joies sostretes ha permès recuperar part de les joies i retornar-les a les seves legítimes propietàries.

El detingut tenia prèviament a aquesta detenció tres antecedents policials, un dels quals per homicidi dolós i la seva detenció ha permès posar a disposició judicial un dels lladres, especialitzats en estrebades de cadenes d’or, més actius del Baix Llobregat. El detingut va ingressar a presó per ordre del Jutjat en funcions de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat.

Cal destacar que per evitar aquests tipus de robatoris amb violència, els Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat realitzen una Pla Genèric Integral anual específic a les zones on actuen els presumptes autors d’aquests fets. La pressió policial permet dificultar la feina dels delinqüents i enxampar-los in fraganti.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix