Baixen els furts i robatoris al camp gràcies al patrullatge rural

Imprimeix
Els robatoris amb força són els delictes que més ha disminuït a la comarca amb un 65% menys respecte l’any anterior.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, conjuntament amb membres del Cos d’Agents Rurals, Policies Locals i Vigilants Locals del Baix Llobregat Nord, han dut a terme un dispositiu especial en l’àmbit rural des del passat dia 14 de maig i fins al 30 d’agost, coincidint amb la campanya de recollida de fruita. El dispositiu, engegat amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris al camp i augmentar la sensació de seguretat dels pagesos del territori, s’ha tancat amb un balanç positiu.

En aquests mesos, s’han reduït en un 22% els delictes i faltes contra el patrimoni a les zones agrícoles en relació a la mateixa època de l’any 2012. On més s’ha notat la reducció és en els robatoris amb força, que han disminuït fins a un 65% en relació a l’any anterior.

Durant aquests mesos, els agents del grup de Policia de Proximitat- Rural de la comissaria de Martorell han efectuat més d’un centenar de contactes d’atenció I dues xerrades sobre mesures de seguretat en l’àmbit rural amb persones relacionades amb la pagesia i el medi agrari en general. Aquest fet ha suposat conèixer de primera mà tant les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu com el coneixement del territori.

Un cop finalitzat el dispositiu, tant els comandaments policials com el teixit agrícola en general n’han fet una valoració del tot positiva. I és que en l’àmbit delinqüencial les dades reflecteixen que existeix un clar descens pel que fa als robatoris amb força i furts en aquest sector. A més, la sensació de seguretat d’aquest col·lectiu ha augmentat. Arran de l’èxit del dispositu, el sector ha demandat que hi hagi una continuïtat en aquest treball.

Redacció / Foto: ME