Baixen els furts i robatoris al camp gràcies al patrullatge rural

Els robatoris amb força són els delictes que més ha disminuït a la comarca amb un 65% menys respecte l’any anterior.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, conjuntament amb membres del Cos d’Agents Rurals, Policies Locals i Vigilants Locals del Baix Llobregat Nord, han dut a terme un dispositiu especial en l’àmbit rural des del passat dia 14 de maig i fins al 30 d’agost, coincidint amb la campanya de recollida de fruita. El dispositiu, engegat amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris al camp i augmentar la sensació de seguretat dels pagesos del territori, s’ha tancat amb un balanç positiu.

En aquests mesos, s’han reduït en un 22% els delictes i faltes contra el patrimoni a les zones agrícoles en relació a la mateixa època de l’any 2012. On més s’ha notat la reducció és en els robatoris amb força, que han disminuït fins a un 65% en relació a l’any anterior.

Durant aquests mesos, els agents del grup de Policia de Proximitat- Rural de la comissaria de Martorell han efectuat més d’un centenar de contactes d’atenció I dues xerrades sobre mesures de seguretat en l’àmbit rural amb persones relacionades amb la pagesia i el medi agrari en general. Aquest fet ha suposat conèixer de primera mà tant les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu com el coneixement del territori.

Un cop finalitzat el dispositiu, tant els comandaments policials com el teixit agrícola en general n’han fet una valoració del tot positiva. I és que en l’àmbit delinqüencial les dades reflecteixen que existeix un clar descens pel que fa als robatoris amb força i furts en aquest sector. A més, la sensació de seguretat d’aquest col·lectiu ha augmentat. Arran de l’èxit del dispositu, el sector ha demandat que hi hagi una continuïtat en aquest treball.

Redacció / Foto: ME

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix