Avui ha començat el judici contra els macroprostíbuls de Castelldefels

Imprimeix
Un exencarregat ha explicat que l'inspector cap de la Brigada d'Estrangeria i Documentació li va amenaçar amb redades.

Segons informa Europa Press, un exencarregat del macroprostíbul Saratoga de Castelldefels, Carmelo S., ha afirmat que l'inspector cap de la Brigada d'Estrangeria i Documentació de la Policia --suspès en el càrrec-- i també acusat, José Javier M.P., li va amenaçar amb "cruixir" el local a redades.

Carmelo S. ha declarat avui com acusat en el judici que ha començat aquest dilluns en l'Audiència de Barcelona, i ha explicat que José Javier M.P. li va cridar urgentment un dia per quedar insistint que sabia que el club estava pagant 6.000 euros a un comissari, i que faria "cruixir el local a revisions" si no arribaven a un acord, per la qual cosa va concertar diverses trobades amb ell en la comissaria de la Verneda i l'hotel Plaza de Barcelona.

L'exencarregat ha explicat també –segons Europa Press- que, sense intenció de pagar gens a José Javier M.P., va cridar al seu amic i també inspector cap de la Policia Andrés O. per explicar-li la situació, després del que van acordar buscar proves, i Carmelo S. va gravar un de les trobades: "Jo estava espantat perquè em demanava diners, tenia un arma i em podia portar detingut". Després d'això, va traçar un pla amb la Guàrdia Civil per fingir el lliurament d'una quantitat de diners i detenir a José Javier M.P., però els agents mai van trobar el sobre, que presumptament havia de tenir l'inspector cap.

Per la seva banda, José Javier M.P. -per qui el fiscal demana 44 anys de presó- ha declarat hores abans en l'Audiència que la seva intenció era obtenir informació a través de Carmelo S., i infiltrar-se dins del grup delictiu per saber qui estava cobrant il·lícitament per passar informació als macroprostíbuls Riviera i Saratoga.

Revisions per sorpresa

Segons Europa Press l’exencarregat del Saratoga va explicar en el judici que "totes les revisions són sorpresa", i va afirmar que mai havia lliurat quantitats de diners a policies i, més en concret, a l'inspector cap Andrés O. "No hi ha cap pacte. L'única cosa que es fa són dues batudes a l'any", el mateix que en la resta de clubs, va declarar, i va negar que s'hagi pagat en espècie. Respecte al lliurament de regals per part del club als policies, Carmelo S. va dir que eren en "agraïment": una pràctica habitual de regalar dues o tres ampolles de vi o un bitllet de loteria, que es faria igualment en sentir-se ben atès per un bon metge.

Hotel de noies maques

Segons Europa Press, l’exencarregat, el club Saratoga va manifestar que era "hotel de noies maques", no un prostíbul, i va negar que les dones -algunes menors- trobades en situació irregular i exercint la prostitució estiguessin treballant en condicions laborals recriminables. "Elles no treballen, s'allotgen" per 66 euros al dia, ha puntualitzat, i ha dit que tampoc eren obligades a prostituir-se sota un horari d'11 hores seguides, i que si ho feien era perquè volien. Respecte a les 'mamis' -dones que presumptament controlaven l'exercici laboral de les prostitutes i el que cobraven- ha afirmat que eren treballadores de l'hotel: "Les mamis? Controladores de què? Si són senyores de la neteja". Segons el fiscal, els propietaris i encarregats dels dos prostíbuls es van lucrar de 2002 a 2008 de l'explotació de dones en situació irregular, que va estar afavorida per les facilitats de la llavors cúpula de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Documentació de Barcelona, que depenia de la Unitat Central contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals (Ucrif).

Per això, el fiscal demana de tres a 44 anys de presó pels 20 acusats que declararan durant aquesta setmana en el judici, pels delictes d'afavoriment de la prostitució, pertinença a organització criminal, associació il·lícita per delinquir, suborn passiu, revelació de secrets, omissió del deure perseguir delictes, aprofitar informació privilegiada, falsificar documents oficials, extorsió en concurs medial amb delicte comès per funcionari públic contra drets individuals, violació d'informació per raó de càrrec, i infidelitat en custòdia de documents.

Redacció / Foto: AV