Enxampen 'in fraganti' un conegut lladre que manipulava caixers

Imprimeix

El lladre, un home de 41 anys de nacionalitat romanesa, fabricava dispositius metàl·lics que posava als dispensadors de diners dels caixers automàtics, han informat les citades fonts. Quan les víctimes volien retirar sumes en efectiu, els bitllets s’enganxaven a la platina metàl·lica que prèviament havia col·locat el detingut, fet que provocava un error en el sistema informàtic del caixer.

'Modus operandi'

La víctima, en veure que els seus diners no eren reintegrats, marxava pensant que es podria tractar d’un error del sistema del dispensador i que l’operació no s’havia dut a terme.

Posteriorment, el delinqüent retirava el dispositiu metàl·lic i s’emportava els bitllets, amb quantitats que oscil·laven entre els 20 i els 1.200  euros.

La detenció es va produir el passat 2 de juliol, quan el lladre va col·locar el dispositiu en un caixer d’una oficina d’una entitat bancària de Pallejà.

En aquesta ocasió, la víctima va ser un agent d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Esplugues de Llobregat que en aquells moments estava fora de servei.

Vells coneguts

En voler retirar els diners, va observar el dispositiu instal·lat, que li impedia extreure els bitllets.

Es dóna la circumstància que, a banda d’haver realitzat investigacions d’aquesta tipologia delictiva, l’agent havia identificat aquest home en altres ocasions.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó del lladre dijous passat 4 de juliol.

Redacció | Foto: Arxiu