Desarticulen a Viladecans una banda organitzada de lladres

Imprimeix
Més de 35 detinguts acusats de 150 robatoris i furts a Gavà, Castelldefels, Sant Boi, Sant Climent  i Barcelona

Els detinguts estan acusats de mig centenar de robatoris i furts comesos a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Boi, Sant Climent de Llobregat, Avinyonet del Penedès i Barcelona.

Bars i restaurants

Fonts policials han assegurat que la banda estava especialitzada en el robatori amb força a l'interior de bars i restaurants. A més, han afegit, també havia comès delictes com robatoris al carrer oa l'interior d'habitatges, i està acusada de furts comesos al Parc Agrari del Baix Llobregat. I és que, en els registres que han practicat els Mossos en el marc de l'operació, ha estat localitzat coure robat a la zona.

Els Mossos han demostrat amb imatges que la banda també es dedicava al tràfic de drogues a la via pública.

Una llarga investigació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció 9 de Gavà, pretén demostrar que el grup, format per persones majoritàriament d’origen marroquí amb base a Viladecans que es dedicaven sobre tot als furts, estava organitzat

Tot i que les detencions es van practicar el 16 de maig passat, s'han donat a conèixer aquest dijous.

Rols definits

Els detinguts tenen entre 16 i 54 anys. Fonts del cas han explicat que cadascun tenia la seva funció dins la banda; és a dir, un elegia l'objectiu; un vigilava la zona, un dissenyava la fugida...

La Policia va identificar l'actuació d'una banda, integrada per més de 36 persones, que tenia un alt grau d'especialització.

La investigació va començar a finals del passat any quan la policia va constatar un increment dels robatoris amb força a la zona de Viladecans.

Redacció | Foto: Mossos d’Esquadra