Desarticulen al BaixLlobregat un grup criminal dedicat a robar maquinària

La investigació es va iniciar fa més d’un any després que els Mossos constatessin que en poc temps s’havien produït diversos robatoris de maquinària d’obra i retroexcavadores a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els agents van constatar que la organització criminal estava dividida en dos grups diferenciats, un instal·lat a Catalunya i un altre itinerant entre Espanya i Bulgària.

El grup búlgar era l’encarregat de contractar transportistes perquè recollissin la  maquinària robada a Catalunya i la traslladessin fins al seu país.

Un cop la maquinària arribava a Bulgària, els membres d’aquest grup eren els encarregats de gestionar la venda del material robat.

El grup ubicat a Catalunya era l’encarregat de recercar el material que posteriorment seria robat, habitualment en zones d’obres on la maquinària no era vigilada durant la nit.

Un cop tenien coneixement, mitjançant els membres del grup búlgar, que el transportista havia arribat a Catalunya, li enviaven un sms amb les coordenades del lloc on s’havia d’adreçar per carregar la maquinària.

Cap a Bulgària

Quan el camioner arribava al lloc indicat, ja l’esperaven diverses persones encarregades de pujar una màquina al camió i donar-li les instruccions oportunes pels propers dies per tal de completar la càrrega abans de marxar novament cap a Bulgària, han explicat des dels Mossos.

Durant els dies següents, aquesta operació es repetia tantes vegades com era necessari fins que la caixa del vehicle pesat que havia de tornar a Bulgària estava completament plena.

El seu objectiu era rendibilitzar al màxim els viatges des de Bulgària, i els Mossos han arribat a localitzar camions amb fins a cinc màquines sostretes.

Als transportistes se’ls hi lliuraven falsos documents de compra-venda i de transport falsificats per si eren aturats en algun control policial.

Detencions a Viladecans i El Prat

El passat dilluns, els Mossos van detenir  els responsables del grup ubicat a Catalunya. Els arrestats són Salvador F.C., de 39 anys i nacionalitat espanyola i veí de Viladecans, que va ser detingut al Prat de Llobregat; José M.A., de 44 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, que va ser detingut a Viladecans;  Felipe M.M., de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Esplugues de Llobregat, que va ser detingut a Gelida; i Francisco José M.P., de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Viladecans, que va ser detingut al mateix municipi.

Els Mossos han pogut recuperar 13 màquines sostretes quan eren traslladades a Bulgària. Les màquines s’havien robat a Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Martorell, Manresa i Sant Fost de Campsentelles.

Els camions han estat interceptats en els darrers mesos a Girona, Castellbisbal, França, Itàlia i la frontera entre Grècia i Bulgària i els camioners arrestats.

En tots els casos, els camions que transportaven la maquinària han estat interceptat per la policia i el material recuperat.

Redacció | Foto: Mossos
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix