Aproven la contractació de l’obra de connexió a la xarxa d’ATLL a Vallirana

Imprimeix

L’executarà Dragados SA per un pressupost estimat de set milions d’euros

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha comunicat al Consell Executiu l'aprovació, per part de l'Òrgan de contractació de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATLL), de sis contractacions d'emergència d'obres de connexió a la xarxa per garantir el subministrament d’aigua potable, en quantitat i qualitat, a deu municipis entre els quals un serà Vallirana. La contractació es realitza en el marc de l'excepcionalitat per sequera hidrològica, i per un import de 15.520.000 euros.

Captura de pantalla 2024 03 20 a las 8.29.16

Aquestes contractacions es realitzaran en quatre lots. La del municipi del Baix Llobregat serà el primer. L’executarà Dragados SA, per un pressupost estimat de set milions d’euros, i la direcció d’obra i assistència tècnica la realitzarà Ayesa Enginyeria i Serveis SA, per un pressupost estimat de 400.000 euros i un màxim d’execució de 15 mesos.

Si bé l’actuació per a l’abastament a Vallirana està clarament diferenciada de la resta, pel que fa a les obres de connexió de diferents localitats a l’artèria del Cardener, s’ha considerat adient executar totes les actuacions simultàniament per tal d’escurçar els terminis d’execució. Actualment, aquests municipis s’abasteixen principalment d’aigües subterrànies, a través de pous de captació, i sovint han d’afrontar episodis de baixa qualitat de l’aigua a conseqüència de l'elevada concentració de nitrats.

Redacció / Fotos: Arxiu