Condemnats un home i una dona per atacar musulmans a Sant Feliu

Imprimeix

Se’ls ha imposat, després de pactar amb els fiscals, una pena fins vint-i-un mesos de presó després d’agredir i amenaçar a diverses persones d’aquesta religió

El Jutjat penal número 9 de Barcelona ha condemnat a un home i una dona acusats d'agredir i amenaçar a musulmans a Sant Feliu de Llobregat a fins a vint-i-un mesos de presó, segons una sentència revisada per l'agència Europa Press.

cce9ac28 6ef5 4600 8196 c50f0b057703 16 9 discover aspect ratio default 0

Els acusats, membres del dretà Partit Nacional Democràtic, van arribar a un acord amb els fiscals per la qual cosa, l’acusat va acceptar vint-i-un mesos de presó per causar lesions corporals amb un instrument perillós i set mesos i quinze dies de presó per sis delictes d’amenaces. A més, li prohibeix comunicar-se amb l'agredit en 2 anys i 9 mesos, i a comunicar-se amb la resta d'afectats durant 5 anys, 7 mesos i 15 dies. A més, pel que fa a la responsabilitat civil, l'home haurà d'indemnitzar amb 2.480 euros a la víctima per la lesió que li va provocar i les seqüeles. L'acusada va acceptar una pena de set mesos i quinze dies per sis càrrecs d'amenaces. A més de la pena de presó suspesa de tres anys imposada a la dona, el tribunal va acordar pagar una indemnització de 1.200 euros (200 euros cadascuna) a les víctimes.

El jutge va dir que el 27 de maig de 2017, tots dos acusats van distribuir cartells amb frases com "No a les mesquites" i "Stop a la islamització", i al mateix temps "increpaven un grup de musulmans” que anaven al centre cívic Les Tovalloles per celebrar el Ramadà. D’altra banda, el 2 de juliol del mateix any, la parella va insultar a un grup de menors amb frases com "Torna al teu país, em cago amb el vostre profeta", i un adult que va anar en la seva ajuda li van cridar: "Moro de merda, puto moro, marxa al teu país moro de merda” i el van amenaçar amb una navalla d’onze centímetres i li van donar un cop de puny amb aquesta arma blanca a la cara (va necessitar assistència mèdica). Posteriorment, van fugir. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que havia estat alertada per un dels menors, van interceptar-los i van recuperar l'arma blanca.

Redacció / Fotos: Arxiu