Sant Boi: baixen els atropellaments i els accidents de trànsit

Imprimeix

El nombre d'accidents amb persones ferides acumula una rebaixa del 27% en els darrers dos anys, segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Sant Boi.

Al 2012 també hi han disminuït els atropellaments (-26%) i els accidents protagonitzats per bicicletes (-24%), per ciclomotors (-25%), per furgonetes (-45%) i per camions (-43%).

En l'apartat negatiu, augmenten els sinistres en què hi ha implicades motocicletes (+12%) i es van registrar dues víctimes mortals.

Fonts municipals han subratllat que la Policia Local de Sant Boi ha realitzat en els darrers anys “un esforç per millorar la seguretat de l'espai públic i disminuir els riscos derivats de la circulació de vehicles” i que ha estat possible “invertint en obres que han permés crear zones de velocitat restringida, potenciar la visibilitat en les cruïlles, ampliar l'espai destinat al pas de vianants, col·locar nous semàfors i controlar millor la velocitat del trànsit”.

Infraccions

La Policia Local estima que més del 60% dels accidents es produexen a causa d'una infracció de les normes de circulació a les interseccions.

En un de cada tres sinistres amb ferits, alguna de les persones implicades es va saltar un stop o un senyal de ‘cediu el pas’.

En un de cada sis, alguna marca viària (línia contínua, pas de vianants). I, en el 7% dels casos, un semàfor.

Llocs conflictius

En els darrers 12 mesos també ha disminuït, a més del nombre d'accidents, el nombre de llocs de Sant Boi on s'han registrat tres o més accidents amb ferits (de 29 a 26).

Aquests indrets són la ronda de Sant Ramon, la carretera comarcal C-245, l'avinguda de la Marina i la carretera BV-2002.

Polígons de menys risc

El nivell de risc dels polígons industrials ha experimentat, però, una clara reducció respecte als anys precedents. I és que, al 2010, per exemple, s'hi van registrar el triple d'accidents amb ferits que al 2012.

Redacció | Foto: Arxiu