Gavà acollia una xarxa criminal d’explotació sexual de dones

Imprimeix

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil va alliberar sis víctimes i van detenir a deu persones en el municipi del Baix Llobregat, Manresa i Mollet

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van desmantellar una xarxa de tràfic de dones per a l'explotació sexual en l'operació Joia-Aguyje. Van alliberar sis víctimes i deu persones van ser detingudes acusades de delictes de tràfic d'éssers humans, contra els drets dels ciutadans estrangers, relatius a la prostitució, contra la salut pública, contra la integritat moral i organització criminal.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 01

L'organització criminal captava a les víctimes en països de Sud-amèrica, principalment Paraguai, mitjançant engany, beneficiant-se de la seva situació de vulnerabilitat i oferint-los unes condicions de vida i laborals prometedores. Altres dones eren captades ja a Espanya emprant el mateix modus operandi. La xarxa delictiva sufragava totes les despeses i tràmits necessaris perquè les mates captades en països estrangers i a Espanya, recaiguessin en els dos pisos-prostíbul a la disposició de l'organització un en la localitat de Manresa, i l'altre a Mollet del Vallès.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 04

Registres

Durant les entrades i registres realitzats en les localitats de Gavà, Manresa i Mollet del Vallès van ser intervinguts més de 13.000 euros en efectiu, divuit telèfons mòbils, un ordinador, 300 grams de cocaïna, una premsa hidràulica emprada en l'elaboració de substància estupefaent i nombrosa documentació relacionada amb l'explotació de les víctimes. S'han bloquejat 11 productes bancaris, tres vehicles i un immoble.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 02

En el moment de l'alliberament es van clausurar els pisos utilitzats com a prostíbuls on eren explotades, per a després ser assistides en total coordinació i col·laboració per l'ONG “FUNDACIÓ APIC-ACAM”, per a atendre les diferents necessitats que podien requerir cadascuna d'elles.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Policia Nacional