Llibertat per a un home acusat de matar la seva núvia a Sant Joan Despí

Imprimeix

El presumpte assassí havia estat quatre anys a la presó preventiva a l’espera de judici

Un home acusat de matar, maltractar i estafar a la seva núvia en 2020 en el domicili que compartien a Sant Joan Despí està en llibertat provisional després de complir quatre anys a la presó preventiva a l'espera de judici.

El judici ha començat aquest dilluns en l'Audiència de Barcelona i s'allargarà fins al 5 de febrer, encara que en un principi la vista oral estava prevista entre el 8 i el 16 de gener, però es va endarrerir per un problema de salut d'un dels lletrats. Amb la nova data de judici, en haver passat quatre anys a la presó preventiva, el divendres passat la jutgessa va dictar un acte en el qual es va acordar la seva llibertat vigilada a l'espera de judici, segons han explicat fonts jurídiques a Europa Press.

f56192d5 de10 4024 98dc d4888e742f63 16 9 discover aspect ratio default 0

En l'acte, la jutgessa també va demanar la retirada del seu passaport; li va imposar un dispositiu de seguiment (polsera telemàtica) per a evitar que s'acostés a la família de la víctima; la prohibició de sortida del terme municipal de Barcelona, i l'obligació de comparèixer en el jutjat.

Els fets

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat, a principis d'estiu de 2019, va iniciar una relació sentimental amb la víctima i, al poc temps, es va anar a viure al domicili en el qual residia ella amb la seva filla. Poc temps després de l'inici de la convivència, l'acusat va començar a mostrar "actituds d'hostilitat i agressivitat verbal i va instaurar un clima de dominació i imposició, amb continus crits, menyspreus, insults i vexacions, exigències econòmiques i sostraccions continuades, afany de control i voluntat d'aïllament social i familiar de la seva parella". L'acusat, "aprofitant que la convivència en el domicili li donava accés tant a informació sensible, íntima", com a econòmica de la víctima, va aconseguir accedir a les claus de desbloqueig de les seves terminals o dispositius electrònics i va entrar en repetides ocasions, fins i tot va utilitzar les seves targetes per a presumptament robar-li.

Captura de pantalla 2024 01 29 a las 19.04.33

Durant el matí del 27 de gener de 2020, l'acusat va tornar al domicili de la víctima i "mostrant un clar menyspreu" cap a ella, segons l'escrit del fiscal, la va colpejar repetides vegades i la va asfixiar, sense que ella pogués defensar-se. Després de provocar-li la mort i per a evitar el seu descobriment, l'acusat va amagar el cos sota el llit de l'habitació principal de l'habitatge i va agafar les targetes, la documentació i el mòbil de la víctima, es va transferir diners i es va fer passar per la víctima quan qualsevol persona pròxima a ella la intentava contactar per WhatsApp. Finalment, el 28 de gener de 2020, l'acusat va utilitzar el vehicle de la víctima i es va dirigir a l'Aeroport del Prat amb la finalitat d'abandonar el país per a eludir les conseqüències dels seus actes i va intentar comprar un bitllet a Punta Cana.

La Fiscalia i l'acusació particular demanen 44 anys de presó pels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament; maltractament habitual; robatori amb violència; delicte continuat contra la intimitat; robatori amb violència d'ús de vehicle de motor, i estafa continuada, mentre que el seu defensa demana la seva absolució.

Redacció / Fotos: Arxiu