Detenen dos homes per provocar sis incendis forestals al Papiol

Imprimeix

Un d’ells va entrar dins l'espai natural protegit del Parc Natural de Collserola

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir el dia 28 de novembre dos homes com a presumptes autors de sis incendis forestals que havien tingut lloc entre els mesos de juliol i agost dins el terme municipal del Papiol. La investigació de les causes dels incendis forestals, duta a terme pel Cos d’Agents Rurals, va concloure que l’origen d’aquests incendis podria haver estat intencionat, raó per la qual els dos cossos van començar a treballar conjuntament per identificar els autors.

GAQfalxWQAE6Mul

En el transcurs de la investigació, els Agents Rurals van trobar indicis que els van permetre determinar que els incendis seguien el mateix patró: començaven a la nit i el punt d’inici sempre es trobava prop de camins i pistes forestals que permetien la fugida de l’indret.

Gràcies a la ràpida actuació dels mitjans d’extinció cap d’aquests incendis va arribar a agafar una gran magnitud. Malgrat produir-se en plena època estival i amb sequera acumulada als boscos van afectar en conjunt una superfície de 360 metres quadrats.

badalona cocaina

Es dona la circumstància que en el moment que s’havien produït tres d’aquests incendis forestals Agents Rurals havia activat el nivell 2 del Pla Alfa per perill alt o molt alt d’incendi forestal i dos d’ells es van originar quan havia activat el nivell 1 d’aquest mateix pla operatiu dels Agents Rurals. Un dels incendis va entrar dins l'espai natural protegit del Parc Natural de Collserola. Els dos detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra