Detenen un home per robatoris amb força a empreses de Sant Joan i Cornellà

Imprimeix

Accedia per la força a oficines de les empreses i s'enduia el material informàtic

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat van detenir el 20 de novembre un home, de 48 anys, com a presumpte autor de sis robatoris amb força a empreses i oficines a les localitats de Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat.

Captura de pantalla 2023 11 24 a las 12.59.54

La investigació es va iniciar a principis d'any, quan dues persones van forçar els accessos d'una entitat bancària de Cornellà de Llobregat i van sostreure aparells de telefonia i material informàtic. Els agents van inspeccionar l'establiment i van obtenir imatges dels dos presumptes autors gràcies a l'estudi de les gravacions de videovigilància. Mentre els agents investigaven aquest robatori, es van produir dos més durant el mes de març a dues empreses de Sant Joan Despí. En aquests nous robatoris, també eren dues persones les que havien forçat els accessos de les oficines, i havien sostret diners, aparells de telefonia i ordinadors portàtils. Els agents van analitzar les gravacions de les càmeres de seguretat i van determinar que es tractava de les mateixes persones que havien dut a terme el primer robatori. Així mateix, van tenir coneixement de dos robatoris posteriors, comesos pels mateixos autors durant el mes de juny a dos edificis de Sant Joan Despí. En aquestes noves ocasions també van sostreure equips informàtics. Els arrestats també van intentar robar en una altra empresa a Cornellà de Llobregat, però finalment no van aconseguir accedir a l'interior d'aquesta.

Captura de pantalla 2023 11 24 a las 12.59.03

Els indicis observats durant els diferents robatoris i el minuciós estudi de les gravacions de les empreses, van permetre obtenir dades identificatives d'un dels presumptes autors, un home amb antecedents policials anteriors per robar material informàtic en oficines i empreses a  Barcelona. El sospitós va ser detingut a Badalona i va passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra