Resolen un assassinat comès a Gavà fa 10 anys gràcies a l’ADN

Tres homes han estat detinguts ara com a presumptes autors d’un assassinat el mes de maig de l’any 2002, han informat fonts de la Policia Nacional a través d’un comunicat.

En el seu moment, els agents de la Policia Científica van recollir en l'escena del crim abundants possibles proves indiciàries: empremtes dactilars en burilles, gots, tasses de cafè, vidres de quadres, a més de restes biològiques de persones diferents en una de les ungles de la víctima.

Després de comparar les empremtes dactilars trobades en l'habitatge en què es va produir el crim, van comprovar que no es corresponien amb cap delinqüent detingut a Espanya.

Així, els agents no van poder identificar els autors en el moment dels fets.

Vehicle francès

Atès que diversos veïns del mort van observar la presència d'un vehicle de color negre amb matrícula francesa ocupat per tres homes, els investigadors van enviar el primer perfil genètic elaborat a la Policia del país veí.

Amb les empremtes dactilars i vestigis biològics recollits, els agents van poder confeccionar els perfils genètics dels assassins que no tenien antecedents a Espanya, de forma que la col·laboració amb les policies francesa i alemanya va ser decisiva, segons han subratllat les mateixes fonts.

Les detencions dels tres homes, tots d'origen romanès i residents a França i Alemanya, es van produir a Barcelona i Madrid, un cop van ser lliurats per les policies francesa i alemanya, a requeriment de l’espanyola.

Els presumtes assassins tenen antecedents per delictes violents a França i Alemanya. Ara se’ls acusa d’haver torturat i assassinat entre els dies 2 i 3 de maig de l’any 2002 a un marroquí amb nacionalitat espanyola a qui prèviament havien lligat i torturat en uns apartaments semiabandonats de Gavà .

Identificació

La policia de França va identificar el maig de 2012 el perfil genètic com el d'un home, de 34 anys i origen romanès, que complia condemna fins al mes de maig de 2015 en una presó d’aquell país.

Els investigadors van demanar novament a la policia francesa la identificació de totes aquelles persones que es relacionaven habitualment amb l'arrestat.

Tres detinguts

D’aquesta manera, van trobar dos homes, de nacionalitat romanesa i de 32 i 33 anys. Les seves petjades també es van trobar a l'escena del crim.

Mentre que un es trobava a França complint condemna a la presó per delictes violents fins a juliol de 2017, l'altre va ser localitzat a Alemanya, en llibertat després de vuit anys en una altra presó francesa.

Els investigadors van descobrir que els tres sospitosos tenien en les dates del delicte un vehicle de color negre.

Els tres presumptes autors materials del crim de Gavà van ser lliurats a la policia espanyola.

Mentre que el primer identificat ha estat lliurat recentment a les autoritats franceses perquè acabi de complir la seva condemna, els altres dos estan ingressats en una presó de Barcelona.

Redacció | Foto: CNP
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix