Diversos detinguts a Martorell per pertànyer a un grup que robava motos

Imprimeix

Les desmontaven i les traslladaven en camions fins al Marroc on les tornaven a muntar i eren venudes a compradors particulars

Els Mossos d’Esquadra han detingut onze persones que formaven part d’un grup organitzat que es dedicava a la sostracció de motocicletes a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

Els lladres sostreien principalment motocicletes acabades de matricular d’una coneguda marca japonesa a l’àrea metropolitana de Barcelona. Transportaven les motos sostretes en furgonetes de lloguer fins a naus industrials on altres persones les desmuntaven completament en menys de sis hores i les preparaven per vendre-les per peces.

Una vegada desarmades les traslladaven a dos punts de les Franqueses del Vallès i de Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, on les emmagatzemaven i les desmuntaven per parts, per posteriorment enviar-les al Marroc. D’una banda s’enviaven el bastidor i el motor mitjançant un clan familiar ubicat a Manresa amb lligams a Súria, coordinat des de França. L’enviament es feia amb furgonetes on s’aprofitaven viatges al Marroc per atapeir el vehicle amb objectes personals, amb l’objectiu que les autoritats de trànsit i/o frontereres desistissin de fer escorcolls.

DSC 4730 RogerBenet

Una empresa de transport amb seu al Marroc traslladava la resta de peces que no eren xassís ni motors. Feia recorregut des de França i amb parada a Terrassa, on recollia les peces sostretes que s’emmagatzemaven en un traster de lloguer d’una coneguda empresa multinacional que feia servir camions amb matrícula marroquina. Amagaven les peces entre altres paquets totalment lícits, per evitar que la policia els descobrís. Aquest transport el dirigia el propietari de l’empresa al Marroc i el seu soci de Terrassa, tot i que amb tasques de control i supervisió. Tots dos feien visites regulars entre les dues destinacions. Una vegada al Marroc, les motocicletes es tornaven a muntar i eren venudes a compradors particulars.

motociclista mossos

D’aquesta organització criminal internacional es van identificar i investigar quinze persones, onze de les quals ja s’han detingut en un operatiu policial que es va fer en dues fases els dies 13 i 14 la primera, en la qual es van detenir vuit persones, i posteriorment van ser detingudes tres persones més per les ordres de detenció policials que el cos de Mossos d’Esquadra va emetre. Gràcies a aquestes ordres, el Cos Nacional de Policia (CNP) va detenir una persona a Tarifa (Cadis) i una altra al pas fronterer de Motril (Granada) i una darrera persona es va detenir per part del cos de Mossos d’Esquadra a Terrassa. Les altres quatre persones investigades tenen ordres de detenció.

Durant la investigació policial es van dur a terme actuacions a Caldes de Montbui, Terrassa i Súria on es van recuperar set motocicletes senceres i a peces, xassissos i peces de motocicletes, així com deu baguls de motocicleta. Les detencions es van realitzar a Barcelona, Martorell, Manresa i Terrassa.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)