Mossos i Agència Tributària s’estrenen en un control en autopista a camions

Imprimeix

És el primer operatiu conjunt en l’àmbit espanyol i es va fer al matí i a la tarda a l’antic peatge de Martorell on es van inspeccionar més d’una vintena de vehicles

Per primera vegada a l’estat espanyol, els Mossos d’Esquadra i l’Agència Tributària van fer conjuntament un control preventiu a peu d’autopista centrat en camions. Un operatiu que es va fer ahir dijous 28 de setembre a l’AP-7 (sentit Barcelona), al terme municipal de Martorell.

WhatsApp Image 2023 09 29 at 08.23.34

Aquest treball conjunt va consistir a aturar aleatòriament camions, amb un parell o tres de quilòmetres de marge, en un dels espais que ocupava l’antiga zona de peatge. L’objectiu d’aquest dispositiu sense precedents va ser fer un minuciós control de seguretat (transport il·legal -persones, armes, drogues o diners-, hores de descans del conductor, alcoholèmia, etc).

WhatsApp Image 2023 09 29 at 08.25.13

En els controls, que es van fer al llarg del matí i a la tarda, es van desplegar diferents unitats policials dels Mossos d’Esquadra -amb la col·laboració de l’Agència Tributària- i, a més, es va utilitzar un escàner de raig X per inspeccionar els vehicles i poder veure la càrrega que transportaven. Més d’una vintena de camions van passar la inspecció.

WhatsApp Image 2023 09 29 at 08.22.31

El balanç del doble dispositiu va ser d’una denúncia administrativa a un camió per transportar gasoil il·legal -en un doble dipòsit- quan la documentació presentada marcava que duia una altra mena de càrrega. A més, es van imposar dues denúncies més per irregularitats en el transport.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra