Greus aldarulls al barri Sant Cosme del Prat de Llobregat

Imprimeix

Un grup de persones, en resposta al dispositiu policial contra el tràfic de marihuana, van protagonitzar crema de contenidors i llançaments d’objectes a la B-22, vehicles i autobusos que circulaven per la via pública amb un ferit

Durant unes hores, Sant Cosme es va convertir en el Bronx de Nova York. Un grup de persones, presumptament veïns i veïnes d’aquest barri del Prat de Llobregat, van protagonitzar diversos desordres públics com a resposta a l’operació policial dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local contra el tràfic de marihuana, amb cinc persones detingudes (dues més investigades) i setze entrades en domicilis.

24009 tres detenidos robo nave metalurgia lhospitalet hostilidad mossos thumb 620 2

Els incidents van començar al voltant de les dotze de la nit i es van allargar fins ben entrada la matinada. Un grup d’una setantena de persones, encara per identificar, van començar a llançar objectes contundents a la B-22 i també a diversos vehicles i autobusos que circulaven per la via pública provocant danys materials. El conductor d’un autobús va resultar ferit lleu i va haver de ser atès pels serveis mèdics. A més, van cremar uns quants contenidors de brossa, trencar senyals de trànsit i arbres, i travessar el carrer amb mobiliari urbà per impedir la circulació.

contenidors cremats

Uns fets que van precipitar l’actuació policial de diverses dotacions d’ordre públic i seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra i Policia Local per apaivagar els greus aldarulls i protegir els serveis mèdics, de neteja i els bombers que van haver de treballar al lloc dels fets. També es va haver de protegir la comissaria local dels Mossos d'Esquadra, ja que va patir actes violents.

Captura de pantalla 2023 04 28 a las 10.23.55

La policia autonòmica catalana ha obert una investigació per identificar els autors dels greus desordres públics que, durant unes hores, es van produir al barri pratenc. De moment, no hi ha detinguts, però no es descarten en els pròxims dies.

Redacció / Fotos: Arxiu