Desmantellada una plantació de marihuana a Gavà

Imprimeix

S’han detingut quatre persones que també van assaltar i agredir un taxista a la Ronda Litoral de Barcelona i es van endur els 400€ de la recaptació que havia obtingut durant la jornada

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona ha detingut quatre persones, tres homes i una dona d'edats compreses entre 22 i 51 anys, als quals se'ls atribueixen els delictes de robatori amb violència, lesions, conducció temerària, delicte contra la salut pública i defraudacions de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el passat dia 1 d'abril de 2023 sal voltant de les 3 de la matinada, quan un vehicle d'alta gamma circulava a gran velocitat per la Ronda del Litoral a l'altura de la Zona Franca. Aquest vehicle es va situar darrere del taxi, va fer diversos senyals lluminosos, per després avançar-lo i barrar-li el pas amb un cop de volant. Aquest comportament, va obligar tant el taxista com la resta d'usuaris que circulaven en aquell moment per la via a frenar de cop. Seguidament, els investigats van baixar del vehicle, van increpar al conductor del taxi, i el van agredir donant-li cops de puny i puntades de peu fent-lo caure a terra. Els presumptes autors també van sostreure la recaptació del taxista i el seu telèfon personal. Abans defugir, un dels agressors va extreure la matrícula del seu vehicle per tal de dificultar la seva identificació.

Els mossos van obrir una investigació per esclarir els fets, identificar, localitzar i detenir els autors del robatori. Els investigats, dos dels quals tenien antecedents per tràfic de drogues, utilitzaven una persona del seu entorn com a titular dels vehicles d'alta gama, presumptament adquirits amb diners procedents d'activitats il·lícites, i amb els quals cometien els fets delictius.

c722d155 207b 4178 8697 92547a9423c7

Un cop identificats els presumptes autors dels fets, i disposant d'indicis suficients per acreditar la seva activitat delictiva, el passat 17 d'abril es va dur a terme un dispositiu policial de localització i detenció dels investigats. També es van dur a terme tres entrades i perquisicions simultànies en domicilis de la localitat de Gavà, on es van intervenir peces de roba utilitzada pels autors el moment dels fets, 41.000 euros en metàl·lic, 1'5 kg de cabdells de marihuana secs i aptes per a la seva distribució al mercat il·lícit. També es van intervenir diversos telèfons mòbils i dos vehicles d'alta gamma, un dels quals era el que es va utilitzar en el robatori violent, ja que la matrícula posterior presentava danys compatibles amb haver estat arrencada.

Captura de pantalla 2023 04 25 a las 16.00.40

A un dels domicilis, els investigadors van localitzar una instal·lació preparada per al cultiu de marihuana de manera intensiva, amb llums, extractors, i altres eines de pesatge i distribució de la droga. Els investigadors van poder constatar, també, que la connexió amb el subministrament elèctric era fraudulent. Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el dia 19 d'abril i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra