Un incendi a Vallirana crema una hectàrea de zona boscosa

Imprimeix

La zona afectada pel foc estava a prop de la urbanització Mas de les Fonts

Vallirana va patir, ahir a la tarda, un incendi en el seu terme municipal. El foc forestal va començar en una zona boscosa a prop de la urbanització Mas de les Fonts. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís al voltant de les 17:20 hores. La ràpida actuació va permetre envoltar el foc amb una línia d'aigua i els efectius van centrar els esforços a atacar el flanc esquerre, que és era una zona de difícil accés amb força pendent.

FsKEaqTWAAAmbmr

En l'extinció hi van treballar catorze dotacions terrestres de Bombers, un helicòpter bombarder i efectius de les ADF, amb el suport de la Policia Local i Protecció Civil. La columna de fum que va provocar aquest incendi es podia veure des de poblacions veïnes a força distància.

WhatsApp Image 2023 03 26 at 20.33.16 1

FsKWSIJWIAE0nvR

Segona van informar els Agents Rurals es va cremar una hectàrea. No va haver-hi ferits. El telèfon d'emergències 112 va rebre mig centenar de trucades alertant del foc. Amb l’incendi estabilitzat (19:37h), l’Ajuntament de Vallirana va anunciar que es mantindrien les feines de control durant unes hores per evitar qualsevol revifada. Els Agents Rurals investiguen quina ha pogut estar la causa de l'incendi.

FsKIphWWwAY8qZL

FsKEaqRWAAEZtvW

Cal recordar que el Govern de la Generalitat va estendre l'avís per risc d’incendi a trenta-una comarques, gairebé tot el país. Les comarques amb més municipis en situació de perill molt alt o extrem d'incendi forestal són el Baix Llobregat, l'Anoia i el Baix Camp.

Redacció / Fotos: Sílvia Pla-Aj. Vallirana-Bombers Generalitat