Eviten l’ablació d’una menor de Sant Joan Despí de disset mesos

Els Mossos d’Esquadra, a través del Grup d'Atenció a la Víctima de Cornellà, van informar el jutjat de Sant Feliu de Llobregat, que va decidir retirar el passaport a la nena pel risc que hi havia, i la Policia Nacional de l’Aeroport del Prat no va deixar viatjar la família quan es disposava a traslladar-se a Sierra Leone on se sospita que li anaven a fer aquesta pràctica genital

Els Mossos d'Esquadra va poder evitar el viatge d’una família a Sierra Leone on se li anava a fer una ablació del clítoris a una nena de disset mesos, resident a Sant Joan Despí. 

Captura de pantalla 2023 03 14 a las 9.38.15

Aquest cas es va detectar en el CAP de Les Planes, del municipi baixllobregatí, quan la mare, originària de Sierra Leone, ho va explicar als sanitaris. Durant una visita va manifestar que li agradaria que a la seva filla, li fessin l'ablació genital, tal com li havien fet a ella. Això va encendre l’alarma i va activar, segons relata TV3, el protocol de prevenció per informar els pares que això aquí és un delicte. Posteriorment, la família ja no va presentar-se més a les cites sanitàries i amb treballadors socials.

420788 20180824173125

Des del CAP es va posar en avís al Grup d'Atenció a la Víctima (GAV) de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat, que va informar el jutjat de Sant Feliu de Llobregat, que va decretar la retirada del passaport de la menor (fins als divuit anys no tindrà la possibilitat de viatjar) per evitar que es traslladés al país africà (fent escala al Marroc), ja que el risc d'ablació era molt alt.

2017052417263197081

El dissabte passat 11 de març, la Policia Nacional de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat va detector, en el control de passaports, que la família anava a viatjar amb destí final a Sierra Leone, on se sospitava que li haguessin fet aquesta pràctica. No els van deixar volar. Ara els serveis socials faran seguiment del cas.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix