Presó per a un veí de Cornellà acusat de robatoris en domicilis

Imprimeix

Els Mossos d’Esquadra el van detenir en el seu domicili del barri de Sant Ildefons

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Baix Penedès van detenir el passat dimecres 1 de març, a Cornellà de Llobregat, un home de 29 anys, com a presumpte autor dels delictes de pertinença a grup criminal, dos robatoris amb força i un altre amb intimidació, tots ells a interior de domicili. També se li atribueixen dos altres robatoris amb força i un furt comesos entre els anys 2021 i 2022.

El cas es va iniciar el passat mes de gener arran de tres robatoris amb força en cases unifamiliars a la comarca del Baix Penedès. Uns fets que es van cometre entre el 14 de gener i l’1 de febrer d’enguany, dos d’ells en cases del Vendrell i un tercer en un domicili de Cunit. En els robatoris, el detingut anava acompanyat, com a mínim, de dues persones més. En un dels casos i mentre forçaven els accessos, van ser sorpresos per un dels propietaris i van fugir. Durant la fugida, un veí els va intentar interceptar recriminant-los els fets, moment en què els lladres van amenaçar-lo de mort.

De la investigació es desprèn que l’arrestat i la resta dels membres del grup criminal del qual formava part cometien els robatoris forçant tipus palanca les portes i finestres de les cases. A més, actuaven en franges horàries diürnes aprofitant que els propietaris es trobaven fora treballant. En aquest sentit, totes les cases estaven situades en zones residencials properes a vies ràpides i d’aquesta manera els facilitava la fugida en cotxe.

Gestions d’investigació van permetre localitzar la residència de Cornellà de Llobregat on residia el principal membre del grup criminal i va ser dimecres quan agents de la Unitat d’Investigació del Vendrell van realitzar l’entrada i perquisició.

Captura de pantalla 2023 03 06 a las 12.24.32

En l’escorcoll, els mossos van localitzar una gran quantitat d’objectes molt probablement d’origen il·lícit, entre els quals un dels rellotges sostrets en el transcurs de l’esmentat robatori amb intimidació a un domicili del Vendrell, i part de la roba amb la qual el detingut va quedar enregistrat mentre duia a terme els altres dos robatoris amb força a domicilis del Baix Penedès.

D’altra banda, es van localitzar diferents objectes sostrets que relacionarien a l’arrestat amb altres il·lícits comesos entre els anys 2021 i 2022. Concretament, un robatori amb força en una casa a Canyelles (Garraf), un robatori amb força a interior de vehicle a Sabadell (Vallès Occidental) i un furt d’un ordinador en un centre comercial de Barcelona (Barcelonès).

FqeMGqJXsAIxHYA

La investigació continua oberta per detenir un altre dels autors identificats, acabar de confirmar l’origen il·lícit dels múltiples objectes intervinguts i desmantellar completament el grup criminal investigat. El detingut  va passar dijous a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra-Arxiu-Google Maps