Detenen una dona per furtar i estafar 4 persones a Esplugues i Sant Boi

Feia vigilància en els entorns de les entitats bancàries on buscava les seves víctimes, persones d'edat avançada i vulnerables, que acabaven de fer un reintegrament als caixers

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Esplugues de Llobregat van detenir el passat dimarts, 21 de febrer, una dona de 40 anys, com a presumpta autora de quatre delictes de furt i quatre delictes d'estafa bancària a persones d'edat avançada. Així mateix els investigadors de Sant Boi de Llobregat la van detenir per un cinquè furt i delicte d'estafa amb el mateix modus operandi al seu municipi.

mossos robatoris gent gran 120123 3

La investigació es va iniciar el mes de novembre quan els investigadors van tenir coneixement de diversos furts i estafes a gent gran, a la sortida d'entitats bancàries al municipi d'Esplugues de Llobregat. Els agents policials van comprovar que el modus operandi sempre era el mateix i que es podria tractar de la mateixa persona. L'autora feia vigilància en els entorns de les entitats bancàries on buscava les seves possibles víctimes, persones d'edat avançada i especialment vulnerables amb poca mobilitat. 

L'estafadora s'apropava a les seves víctimes mentre treien diners dels caixers automàtics amb la intenció d'observar el codi d'identificació personal de les seves targetes. Posteriorment, a la sortida del banc, les seguia fins aconseguir sostreure el moneder o la targeta. Finalment, anava a l'entitat bancària més propera on treia del compte corrent de la víctima la màxima quantitat de diners.

Gràcies a les gestions d'investigació, les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i la col·laboració amb la resta d'unitats d'investigació del territori, els agents van comprovar que la persona investigada, una dona amb antecedents, podria estar implicada en altres fets de la mateixa naturalesa a diferents municipis propers.

 20201014123407 8a16d896

Finalment, el 21 de febrer, agents de Sant Boi de Llobregat que realitzaven un patrullatge preventiu a les zones comercials i entitats bancàries del municipi van localitzar i detenir la persona investigada quan intentava buscar una nova víctima. A la detinguda se l'acusa de quatre estafes comeses a Esplugues de Llobregat i un cinquena a Sant Boi de Llobregat. L'arrestada va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra (arxiu)-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix