Desarticulen un grup criminal que robava i desballestava motocicletes

Imprimeix

Els tres homes detinguts sostreien les motocicletes estacionades a la via pública i les portaven fins a un contenidor ubicat a Pallejà on les desballestaven, i posteriorment emmagatzemaven les peces de les motocicletes sostretes en un local llogat a Terrassa

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Cornellà de Llobregat van detenir el passat dissabte, 11 de febrer, tres homes d’entre 36 i 43 anys, com a presumptes integrants d’un grup criminal especialitzat en el robatori i desballestament de motocicletes i han resolt l’autoria d’un mínim de divuit robatoris amb força.

La investigació es va iniciar l’1 de febrer arran la sostracció d’una motocicleta estacionada a la via pública a Cornellà de Llobregat. De matinada, un grup de tres homes la van sostreure carregant-la en una furgoneta de grans dimensions. Gràcies a la col·laboració ciutadana els investigadors van aconseguir imatges de la seqüència del robatori, fet que va permetre iniciar amb una base gràfica la identificació dels lladres. Posteriorment, van ubicar i seguir els moviments dels vehicles dels lladres fins a un contenidor de lloguer ubicat a la població de Pallejà. Els mossos van comprovar que desballestaven les motos sostretes a l’interior del contenidor i, posteriorment, traslladaven les peces fins a un local de Terrassa, on les emmagatzemaven.

230215 EX CAS MOTOS CORNELLA 1

Finalment, dissabte passat es va detenir dos dels integrants del grup criminal quan entraven al contenidor, a Pallejà. Al seu interior van localitzar bastidors, plaques de matrícula i documentació pertanyents a divuit motocicletes i indicis de trenta sostraccions més, fet que fa pensar que el nombre de robatoris pot ser molt superior.Paral·lelament, també es va realitzar una entrada i perquisició al local de Terrassa, on es va localitzar fins a setanta-tres indicis més, entre quals hi havia bastidors de motocicletes, cascos, motors, nombroses peces i eines.

El tercer membre del grup el van detenir el mateix dia efectius de seguretat ciutadana quan conduïa la furgoneta de lloguer emprada per cometre els robatoris, a Esplugues de Llobregat.

FpKylwSWAActiMo

Els investigadors van comprovar que les divuit motocicletes, gairebé totes dels 125 cc fins als 750 cc. de cilindrada, les havien sostret en els darrers tres mesos a la ciutat de Barcelona i poblacions de la seva àrea com Cornellà, Sant Joan Despí, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Terrassa.

Els investigadors contactaran, aviat, amb els titulars de les motocicletes sostretes per retornar-los les peces que s’han recuperat dels seus vehicles, donat que només s’han recuperat tres motos senceres, la resta ja es trobaven desballestades. Els detinguts, que entre tots tres sumen dinou antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra