Sabotegen l'activitat de silvopastura a Corbera de Llobregat

Imprimeix

En els darrers mesos s’han produït diversos actes vandàlics com a robatoris o destrosses de material durant aquesta prova pilot

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat ha denunciat diversos actes vandàlics que s’han produït des del passat mes d’agost. Concretament dirigits a l’activitat que s’està realitzant com a prova pilot de silvopastura a la finca pública del Bosc de Sant Martí i el Parany.

Hi ha hagut un sabotatge efectuat tant al tancat com a les instal·lacions associades. També el passat dia 29 de gener es va tenir constància que algú havia robat el pastor elèctric, la placa solar i la bateria que alimentaven el vailet. D’altra banda, es va sabotejar l'abeurador del bestiar, que presentava nombrosos forats”, s’explica des de fonts municipals. Aquests fets, a més de suposar un risc de fugida dels animals, pot tenir repercussions greus en l'estat sanitari i el benestar dels animals.

WhatsAppImage2023 01 18at120419PM2 1676019118

Per aquest motiu, l'Ajuntament va decidir retirar els animals i evitar que aquests patissin les conseqüències del vandalisme produït per una persona o diverses persones no identificades. “Esperem que actes com a aquest no es tornin a repetir -actes que són denunciables- i continuar amb projectes de silvopastura com una eina més per fer front al canvi climàtic i als efectes adversos que comporta”, manifesta el consistori. 

Durant aquest temps un ramat de rucs han pasturat en aquest bosc públic amb la finalitat de prevenir incendis forestals. En els darrers cinc mesos que ha durat la prova pilot s'ha constatat una clara disminució de la biomassa vegetal present en aquesta zona. “Així doncs, la silvopastura amb èquids s'ha demostrat com una eina eficaç en la prevenció dels incendis forestals”, destaca l’Ajuntament.

Redacció / Fotos: Aj. Corbera de Llobregat