Els pagesos del Parc Agrari, en estat d’alerta pels darrers robatoris

Imprimeix

"Posen en risc la viabilitat econòmica per les pèrdues que comporten perquè la pagesia depèn directament de l’obtenció de la collita per la seva posterior venda”, segons el Consorci

El darrer robatori de carxofes a Sant Boi de Llobregat, al Parc Agrari del Baix Llobregat, ha alertat al Consorci i a la policia (Policia Local, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra). Va ser la gota que ha fet vessar el got després d’un seguit de fets delictius en diverses zones. El Consorci del Parc Agrari alerta que “la sostracció de collita està estrictament prohibida. El Servei de Vigilància dona suport als cossos policials pel que fa a la seva prevenció i detecció.”

FoCx3nfXwAIGoDi

D’altra banda, des del Consorci del Parc Agrari recorda que “els camps són el fruit de l’esforç i la inversió que fa la pagesia que depèn directament de l’obtenció de la collita per a la seva posterior venda” als mercats o als establiments de restauració.

Fn5Ks2PXEAE0Be5

Així, els robatoris que es produeixen a les explotacions agràries, en forma de grans o petits furts, “posen en risc la seva viabilitat econòmica per les pèrdues que comporten” i afirma que la traçabilitat és imprescindible “per garantir l'origen legal dels productes frescos que es consumeix i és la nostra responsabilitat com a consumidors adquirir aquests productes en establiments de confiança.”

Redacció / Fotos: Arxiu-PABLL