Desmantellada una granja de criptomonedes a Sant Esteve Sesrovires

Els Mossos d’Esquadra van comissar 380 miners i els corresponents transformadors que els assisteixen en plena activitat connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica, amb un valor mínim de 300.000 euros

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir, dimecres 1 de febrer, un home de 39 anys com a presumpte autor d’un delicte de defraudació del fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis del mes de novembre quan es va tenir coneixement que en una nau situada en un polígon industrial de Sant Esteve Sesrovires, on no es desenvolupava cap tipus d'activitat industrial, hi havia un continu soroll de màquines elèctriques.

b1724199 48c9 48f9 897e 5e4334dd5f75

Les mesures que va fer la companyia elèctrica donaven un consum molt elevat de Kw, superior inclús a les que habitualment donen les plantacions de marihuana. Amb aquests indicis la Unitat d’investigació de Martorell va iniciar una investigació per comprovar quin tipus d’activitat s’estava realitzant en aquesta nau. Les investigacions inicials van descartar que es pogués tractar d’una plantació de marihuana.

3553e5db 861f 43e6 86fe 827ced02afdf

Finalment, els investigadors van fer una entrada i perquisició en la nau industrial i en el seu interior van localitzar i comissar un total de 380 miners connectats fraudulentament a la xarxa elèctrica, amb els seus corresponents transformadors, motiu pel qual van detenir el responsable de la instal·lació per un delicte de defraudació del fluid elèctric, que els tècnics de la companyia elèctrica van calcular en un mínim de 300.000 euros.

Tot el material comissat serà analitzat per especialistes del Cos de Mossos d’Esquadra per descartar altres possibles delictes comesos. L’arrestat, amb antecedents per delictes de diversa tipologia, va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrecs del detingut.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix