Un monumental embús de trànsit deixa Cornellà ‘aturada’

Imprimeix

Centenars de vehicles van quedar atrapats coincidint amb un partit de l’RCDE Espanyol de la Copa del Rei de futbol

Continuen els seriosos problemes d’accés i sortida del municipi de Cornellà de Llobregat quan hi ha dia de partit de futbol de l’RCDE Espanyol i, paral·lelament, coincideix amb l’activitat del centre comercial Splau -situat al costat de la instal·lació esportiva-. Els intents que la circulació sigui fluida es mantenen sense poder resoldre’s. Des que es va inaugurar el nou camp de futbol de l’entitat blanc-i-blava, els Ajuntaments de Cornellà i El Prat de Llobregat, així com els diferents cossos de seguretat, han posat fil a l’agulla, però cap de les mesures ha estat efectiva de moment. Un mal crònic que ha fet esclatar els veïns i veïnes del municipi baixllobregatí a les xarxes socials, farts que la problemàtica de mobilitat persisteixi en la seva ciutat.

ff393e5a 35da 4f23 8af7 3cc0c82f31b7 alta libre aspect ratio default 0

cues accident ronda 020622 1024x576

Ahir va ser la gota que va fer vessar el got quan centenars de vehicles van quedar atrapats tant a l’exterior del municipi com al seu interior. ‘La tempesta perfecta’ va aparèixer a quarts de sis de la tarda quan els habituals moviments de circulació per anar a comprar a l’Splau es va afegir la tornada de la feina de molts conductors i conductores, a més, d’un partit de la Copa del Rei que enfrontava l’RCDE Espanyol amb el Celta de Vigo corresponent a la Copa del Rei (programat a les 19 hores). Durant hores, l’embús va deixar molts vehicles empantanegats a la Ronda de Dalt així com als carrers de Cornellà de Llobregat. Un autèntic col·lapse de trànsit que va sobrepassar l'actuació dels agents policials desplegats.

Opinions

“Soc veí de la Rambla de Cornellà i cada vegada que juga l’Espanyol passa sempre el mateix. He estat més de 45 minuts per entrar a Cornellà i he estat més d’una hora per aparcar. Hi ha molts cotxes ocupant la via pública, alguns sobre la vorera, en triple fila, i no es pot trobar lloc. Tallen els carrers pels vips i no pensen per als veïns. És una vergonya haver de perdre dues hores per arribar a casa teva”, manifesta un veí al grup de Facebook Vecinos de Cornellà.

“Aquest ajuntament ha tingut temps per solucionar-ho, però només pensa a recaptar. Ja que tenim molèsties, que les tinguem tots. A mi m’agrada treure el cotxe del pàrquing quan hi ha partit”, diu Jesús Rubio.

“La caravana era des d’Esplugues de Llobregat. He hagut d’anar per dreceres. És una vergonya”, afegeix Elvira López. 

“Sembla que siguem ciutadans de segona, on els privilegis són per una entitat que ni se sent de Cornellà i que ha generat aquest problema. Un problema que ja se sabia que passaria pels accessos deficients que teníem. Van començar la casa per la teulada perquè algú amb un presumpte interès econòmic ho va permetre amb la construcció de l’estadi”, diu Àngela Codina

“Jo he estat gairebé una hora a l’autobús per arribar a l’Splau”, explica Montse Molina.

“Hi ha una mala gestió municipal. Els accessos a l’estadi en un dia de partit és fatal”, indica Maria Eugènia Sánchez.

“He anat caminant fins a l’òptica de Quatre Camins i era una bogeria. Tots els carrers estaven embossats, autobusos, cotxes, xiulets. Un desastre”, diu Rosa Maria Delgado.

“És una vergonya que els Ajuntaments de Cornellà i El Prat, la Generalitat o l’AMB no hagin solucionat aquest problema que ja és crònic del nostre municipi. Això sí, l’alcalde amb cotxe oficial i gratuït i parlant sempre d’anar amb bicicleta o agafar transport públic”, explica Josep Marín.

“Ahir va ser catastròfic, però no és una qüestió d’un dia sinó que ho estem patint sempre que hi ha partit o quan l’Splau està a la màxima activitat per rebaixes, per les festes nadalenques, etc. Volem una solució ja”, sentència Alberto Gutiérrez.  

Redacció / Fotos: Arxiu-Trànsit (arxiu)