Retiren el carnet de conduir a l’home acusat de matar un ciclista a Gavà

Imprimeix

En la seva declaració, un testimoni va explicar que havia vist el conductor del vehicle que el seguia, que tenia una conducció agressiva, avançava i que va envair el carril contrari amb línia contínua a la carretera C-31

La titular del jutjat d'instrucció número 6 de Gavà ha decretat la retirada del carnet de conduir per a l'home d'avançada edat que dimarts va atropellar mortalment un ciclista a la localitat baixllobregatina. La magistrada ha rebut aquest dimecres el detingut, i un cop celebrada la compareixença, i d'acord amb la petició del ministeri públic, s'ha acordat la retirada del carnet de conduir de manera immediata i permanent fins que, si escau, hi hagi sentència ferma. En el seu redactat, la jutgessa destaca que les maniobres de l'home "van posar en perill de forma grotesca la vida i la integritat de les persones, i en concret del ciclista, que finalment va morir." 

Captura de pantalla 2022 12 28 a las 17.02.24

En la seva declaració, un testimoni va explicar que havia vist el conductor del vehicle que el seguia, que tenia una conducció agressiva, avançava i que va envair el carril contrari amb línia contínua a la carretera C-31 en direcció Barcelona. En reincorporar-se al seu carril, va xocar amb el ciclista per la part posterior de la bicicleta, fent que l'home sortís despedit i caiés a terra.

Captura de pantalla 2022 12 28 a las 17.02.49

Tot i això, el conductor que va provocar l'accident va seguir 200 metres més enllà abans d'aturar el cotxe. En la seva explicació, que la jutgessa defineix com "poc o gens plausible", el detingut ha assegurat que va veure el ciclista abans d'iniciar la maniobra, però a la vegada ha negat fer cap avançament, donant dues versions contradictòries.

Per tot plegat, la jutgessa ha acordat adoptar la mesura cautelar de privar-lo del dret de conduir vehicles a motor fins que la sentència sigui ferma, retirant-li el carnet i traslladant la decisió tant al ministeri fiscal com a la Direcció General de Trànsit.

Redacció / Fotos: Gavà Info (via WhatsApp)-Arxiu-Correo-Trànsit