El jurat popular declara culpable d'assassinat a l’acusat de matar Jumillas

No s'han cregut la versió de l'acusat i la fiscalia ha demanat dinou anys de presó

El jurat popular ha declarat per unanimitat culpable d'assassinat amb traïdoria l'acusat de matar la viladecanenca Janet Jumillas a Cornellà de Llobregat el març del 2019. Els integrants del jurat consideren que Aitor G.P. va apunyalar la dona al domicili d'ell amb diverses punyalades a la zona cervical i altres parts del cos, va netejar el pis i va desfer-se del cos, que dos mesos després va aparèixer enterrat en un descampat del Prat de Llobregat. Així, els membres del tribunal popular no s'han cregut la versió de l'acusat, que va dir que hauria estat un altre home, desconegut, qui va apunyalar la dona a casa seva i va fer desaparèixer el cadàver. Tampoc han considerat que tingués les facultats alterades pel consum de drogues. La fiscalia ha demanat dinou anys de presó.

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 16.21.33

El veredicte, fet públic aquest dimarts a la tarda a l'Audiència de Barcelona, considera provada la versió de la fiscalia i de l'acusació particular. Així, veu demostrat que Jumillas va anar a casa de l'acusat el matí del 13 de març. Havien quedat allà perquè Jumillas havia de cobrar 25 o 30 euros que l'acusat li devia per l'adquisició de marihuana el dia abans. Un cop al pis d'ell, a Cornellà, l'home la va atacar per sorpresa i "sense oportunitat de defensa eficaç" amb una o diverses armes blanques i li va clavar diverses vegades al coll, l'esquena i altres parts del cos. La dona tenia ferides als braços en senyal de defensa.

Captura de pantalla 2022 12 20 a las 16.32.23

Les proves que han tingut en compte han estat la coincidència de la ubicació dels dos telèfons mòbils al lloc i moment del crim i també en el trajecte des de casa l'acusat fins al descampat on va ser enterrat el cos al Prat de Llobregat. També han recordat que es van trobar restes de sang de la víctima al pis de l'acusat i que els Mossos d'Esquadra van veure com l'acusat llençava a un contenidor objectes i draps que havia fet servir per netejar la sang. A més, no troben cap indici o testimoni que ratifiqui la versió exculpatòria de l'acusat, que durant el judici va assegurar que un altre home i una dona desconeguts van aparèixer de cop al seu pis quan ell hi entrava amb Jumillas, li van donar un cop al cap a ell i li van exigir diners. Quan va tornar després d'anar a buscar el moneder al cotxe, ni Jumillas ni els dos desconeguts eren al pis, però sí que hi havia molta sang a terra.

Tampoc consideren provat que el motiu del crim fos una suposada exigència d'un deute que l'acusat tenia amb la víctima per la compra-venda de droga i que l'acusat hagués actuat alterat per aquesta exigència. Així mateix, tampoc veuen provat que l'acusat tingués les facultats intel·lectives alterades greument o lleument per l'efecte del consum continuat de drogues. El tribunal popular considera que no hi ha proves d'aquesta afectació, tal com van dir diversos pèrits forenses durant el judici. Finalment, el jurat s'ha mostrat contrari a suspendre la pena o a concedir l'indult a l'acusat.

7b45f756 ba92 41ff a5a7 73f50177d3cb alta libre aspect ratio default 0

Un cop llegit el veredicte, fiscalia i acusació particular han reiterat les seves peticions de pena, de dinou anys de presó, en el cas del ministeri públic, tot recordant que l'acusat no ha col·laborat amb la justícia, no ha demanat perdó a la família i no va dir on estava enterrada la víctima, cosa que va provocar un patiment més gran a la família durant diverses setmanes. La defensa, per la seva banda, ha demanat a la magistrada presidenta la pena mínima possible segons el veredicte, tenint en compte l'atenuant de dilacions indegudes. També ha dit que la reclamació d'indemnitzacions per part de la família és exagerada, ja que no han quedat provats, segons l'advocat, els estrets vincles entre la víctima i els seus parents més pròxims.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix