Condemnat a set anys i mig de presó per agressió sexual a una menor al Prat

És una de les primeres sentències conegudes de l'Audiència de Barcelona que aplica la nova llei del ‘només sí és sí’

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un home a set anys i mig de presó per agressió sexual a una menor de catorze anys al Prat de Llobregat l'agost del 2020, aplicant la nova llei del 'només sí és sí. És una de les primeres sentències conegudes de l'Audiència que aplica la nova llei i els magistrats diuen que la pena hauria estat la mateixa amb l'anterior text legal. Segons es considera provat, l'home va fer tocaments a la noia i va intentar que li fes una fel·lació mentre la tenia en una habitació. La noia i l'home es van traslladar en tren des de Gavà fins al Prat. La fiscalia demanava catorze anys de presó. L'home ha estat absolt de detenció il·legal.

captura de pantalla 2022 11 24 a las 17 17 13

La sentència no considera provat que l'home amenacés amb un ganivet la noia perquè marxés amb ell al tren, ni que la drogués o la tanqués a l'habitació sota la vigilància d'un gos, com deien la víctima i les acusacions. Per això, els magistrats l'han absolt del delicte de detenció il·legal. A més, la sentència estableix un ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima, així com la mesura de llibertat vigilada durant set anys i mig més després del compliment de la sentència. També estableix una indemnització de més de 10.500 euros per les nombroses i greus seqüeles psicològiques que encara pateix la menor.

El tribunal recull a la sentència, respecte del delicte d'agressió sexual, que dona credibilitat a les manifestacions de la menor sobre aquests fets. La sentència recull, sobre l'aplicació de la nova llei sobre aquest tipus de delictes, que en el cas concret la nova llei no beneficiarà a l'acusat perquè es considera provada la violència o la intimidació. "La pena seria la mateixa, tot i que ara la forquilla en el tipus bàsic s'hagi rebaixat", aclareixen. Si hi ha violència o intimidació, la pena és la mateixa.

En relació amb el delicte de detenció il·legal, el tribunal absol l'acusat en considerar que aquest delicte no ha quedat prou acreditat. El tribunal diu que potser la menor no va mentir en l'exploració, però no hi ha prou proves per considerar provada la detenció il·legal, sobretot pel que fa a les imatges de càmeres de seguretat de les dues estacions de Renfe.

Els fets

El succés es remunta a les set de la tarda del 4 d'agost del 2020, quan la víctima era amb una amiga al carrer Major de Gavà, i Miguel O.G., amb antecedents per altres tipus de delictes, se'ls va apropar i va començar a parlar amb ella. Segons el relat de la sentència, la noia va marxar amb l'acusat -a qui no coneixia prèviament- van dirigir-se a l'estació de Renfe de Gavà per agafar un tren direcció Barcelona. Van baixar a l'estació del Prat de Llobregat i van arribar a un domicili. Allà, l'acusat li va dir a la menor que havia de comportar-se com si fos la seva esposa i va fer-li tocaments sexuals. Al cap d'una estona van entrar dos individus més, no identificats, que també li van fer tocaments.

Posteriorment, tots tres van sortir de l'habitació i minuts més tard l'acusat va tornar a entrar a l'habitació i li va exigir a la noia que li fes una fel·lació. La noia s'hi va negar i resistir i l'home es va acabar masturbant davant d'ella. La situació es va allargar fins a la una de la matinada.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix