Jutjat un entrenador de futbol femení de violar una menor del seu equip

Imprimeix

El fiscal reclama disset anys de presó per a Francisco R. T., que ha dirigit a equips infantils en el Levante Les Planas, Molins de Rei i Fontsanta Fatjó de Cornellà de Llobregat

Va arribar en 2008 a Espanya amb els seus pares i els seus germans des del seu país d'origen, el Marroc, i es van establir a Sant Joan Despí. Ni ella ni la seva família sabien parlar castellà. Al cap de poc temps, la menor va començar a jugar al futbol i va conèixer al que llavors era entrenador de l'equip cadet femení de Levante Las PlanasFranciso R. T. A poc a poc, aquest es va interessar per aquesta jugadora menor d'edat i es va guanyar la confiança dels seus progenitors. Avui dimarts l'acusat -que també la va entrenar al Molins de Rei i en el Fontsanta Fatjó de Cornellà de Llobregat- ha estat jutjat en l'Audiència de Barcelona per presumptament violar diverses vegades a la qual era la seva jugadora. La noia va intentar després suïcidar-se en dues ocasions.

Captura de pantalla 2022 12 13 a las 17.04.42

El fiscal reclama per a Francisco R. T. quinze anys de presó per un delicte continuat de violació i altres dos anys de presó per apropiació indeguda, al suposadament haver-se apoderat dels diners ingressats en un compte que va obrir amb la jove. L'acusació pública també sol·licita per al processat inhabilitació especial per a l'exercici professional relacionat amb menors durant sis anys, la prohibició a acostar-se a la víctima, l'obligació de participar en programes d'educació sexual i el pagament d'una indemnització de 57.000 euros.

La fiscalia sosté que l'imputat va arribar a dir als pares de la víctima, una davantera eficaç i golejadora, segons els seus registres, que “la tractaria com a una filla”. D'aquesta manera, segons l'acusació, va establir amb la noia una “relació similar a la paternofilial” referint-se a ella, fins i tot, com “la seva filla” i fent que la menor li digués "papà"

Captura de pantalla 2022 12 13 a las 17.00.27

L'acusat ha estat entrenant a un equip cadet femení de Fontsanta Fatjó fins a maig de 2022. En aquest club va jugar també la víctima, almenys, fins a la temporada 2014-2015, quan encara es produïen els suposats atacs sexuals per part del processament. A l'any següent va jugar pocs partits. Els fets més greus van ocórrer entre juny del 2013 i desembre del 2014, quan la menor comptava amb 15 i 16 anys, i ell, entre 40 i 41 anys. Aprofitant la confiança dipositada pels pares en Francisco R. T. i l’“estreta relació” amb la futbolista, l'acusat, suposadament i segons la fiscalia, la va agredir sexualment “sense el seu consentiment i emprant força”, sent el processament un "home corpulent.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps