Molins i Prat feien de magatzem de productes robats per a un grup criminal

Imprimeix

Se li atribueixen presumptament tres robatoris violents, catorze robatoris de mercaderia a camions estacionats a àrees de servei, tres robatoris amb força a concessionaris i vint-i-dos robatoris de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir vuit homes d'entre 21 i 46 anys, com a presumptes autors d'almenys catorze robatoris de mercaderia a camions estacionats a àrees de servei amb el modus operandi conegut com a teloners, tres robatoris violents, tres robatoris amb força a concessionaris, vint-i-dos robatoris de vehicles i pertinença a grup criminal. En tres ocasions, quan els membres del grup van ser descoberts pels camioners mentre els sostreien la càrrega, no va dubtar a agredir-los per tal de dur a terme el robatori. Els investigadors han pogut determinar que els autors generaven un volum d'ingressos en la venda de mercaderies d'entre 6.000 i 9.000 euros mensuals. 

Imtge log 7 1SzW5tq

També van servir per localitzar locals a Molins de Rei, El Prat de Llobregat, Badalona i Pineda de Mar que utilitzaven per descarregar i emmagatzemar la mercaderia, tot i que també els feien servir com a punt de venda a terceres persones, coneixedores de la procedència il·lícita de la mercaderia (receptadors).

Imtge log 1 n138KnE

El passat dia 2 es va realitzar el dispositiu d'explotació de la investigació que va afectar diverses poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els investigadors van detenir diverses persones i es van realitzar entrades i perquisicions, tant a domicilis particulars, com als locals utilitzats pel grup criminal. Als domicilis es van localitzar efectes relacionats amb diferents robatoris, instruments i eines usades per a sostreure vehicles, es van recuperar claus originals i clonades d'alguns dels vehicles sostrets i es van intervenir dos vehicles d'alta gamma. Un cop va passar a disposició judicial, el líder del grup criminal va ingressar a presó provisional, mentre que la resta d'integrants van quedar en llibertat amb càrrecs.

Imtge log 5 4tDWUC5

Mètode teloner

Els robatoris coneguts amb el mètode teloner es caracteritzen per estar localitzats a àrees de servei i descans properes a les vies ràpides i altres carreteres, habitualment en horari nocturn. Aquests punts on convergeixen camioners proporcionen als grups criminals la facilitat en la fugida que els donen autopistes i autovies. Per aquest motiu, i per dificultar l'acció policial, els arrestats feien servir vehicles d'alta gamma prèviament sostrets.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra