Vist per sentència el judici contra els joves que van violar un company

Imprimeix

La família ha reiterat una petició de condemna de quatre anys d'internament pels acusats, i el fiscal ha demanat tres anys

El judici contra quatre joves de Vallirana acusats de violar un company d'escola amb síndrome d'Asperger ha quedat vist per sentència aquest dijous. A la darrera sessió, la fiscalia, l'acusació particular -exercida per la família de la víctima- i també els advocats dels acusats i de l'escola han mantingut els posicionaments inicials. La família ha reiterat una petició de condemna de quatre anys d'internament per un presumpte delicte d'integritat moral, dos d'agressió sexual i un de violació. El fiscal, al seu torn, ha demanat tres anys. Mentrestant, les defenses han recalcat que els seus clients no estan vinculats amb els fets, i l'escola ha assegurat que va activar el protocol anti bullying correctament.

vallirana violació

A part dels informes finals de les parts, aquest dijous també s'han practicat dues proves pericials. Ha declarat un metge forense i també uns pèrits aportats per la família de la víctima. L'objectiu d'aquesta darrera prova sol·licitada per l'acusació particular era demostrar que l'escola no va seguir els protocols corresponents davant l'assetjament i agressions denunciades pel menor.

Del contingut de les proves pericials d'aquest dijous no n'han transcendit detalls perquè el judici s'està celebrant a porta tancada. Els acusats tenien entre 14 i 15 anys en el moment dels fets, l'any 2018, i el judici s'està fent d’acord amb la llei de protecció del menor. Ara ja són majors d'edat. Per la seva part, la víctima, Sergi, tenia 13 anys quan va denunciar la violació.

Ara que el cas ha quedat vist per sentència, el seu advocat demana "celeritat" a la justícia "per no allargar més l'angoixa de la família" després d'haver esperat quatre anys des que van denunciar els fets. El lletrat, Juan Manuel Ruiz, assegura que el Sergi està "molt preocupat" a l'espera de conèixer la sentència "en la qual només demana que se'l creguin."

"Li és igual quants anys d'internament hagin de complir els imputats", afegeix, mentre insisteix els pèrits adscrits al Departament de Justícia han afirmat durant els darrers dies que el jove "no té capacitat d'inventar-se l'agressió malgrat estar diagnosticat amb Asperger".

Redacció / Fotos: CCMA-Arxiu