Comissat 1.500 kg d’haixix i 75 kg de marihuana a Sant Vicenç dels Horts

L’operació de la Policia Nacional va culminar amb una entrada i registre, en la que es van detenir tres persones i es va confiscar una gran quantitat de droga

Agents de la Policia Nacional han detingut, com a resultat d'una entrada i registre en una casa de la localitat baixllobregatina de Sant Vicenç dels Horts, a tres persones de nacionalitat espanyola, els qui s'encarregaven de la custòdia d'una important quantitat de substància estupefaent; concretament: 1.500 quilograms d'haixix i 75 quilograms de marihuana.

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.00

La recerca es va iniciar després de la informació rebuda per part de l’‘Squadra Mobile’ de la Policia Nacional de Torí, que conduïa a inferir la possibilitat que una organització criminal, molt activa a Itàlia i dedicada, principalment, al tràfic de substàncies estupefaents, estigués operant també a Espanya.

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.24

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.35

Després de rebre aquesta informació pels llits habituals per a canalitzar la cooperació interpolicial a nivell europeu, la secció dedicada al Tràfic d'Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona va iniciar una sèrie de diligències de recerca tendents a confirmar la veracitat dels fets. Com a resultat de la recerca s'aconsegueix establir una connexió entre l'organització criminal assentada a Itàlia i les persones que s'encarregaven de custodiar la substància estupefaent, una vegada havia estat introduïda a Espanya per a la seva posterior distribució.

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.30

En aquesta mateixa línia, com a resultat d'altres mitjans de recerca, així com vigilàncies i seguiments realitzats, es va aconseguir tenir coneixement de moviments sospitosos, incardinats en el tipus de modus operandi emprat pels responsables de la custòdia de l'estupefaent de les organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues; com ara l'aplicació de mesures de seguretat en els moviments a peu i vehicle, així com ús de diferents vehicles amb diversos titulars i cert tràfec de bosses de gran grandària. Igualment, de l'estudi patrimonial de les persones investigades es va poder inferir la incompatibilitat del seu elevat tren de vida amb els ingressos declarats.

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.13

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.07.19

Coodinació policial europea

Per tot això, i fruit dels avanços en la recerca, a través de l'Agregat d'Interior en el Consolat General d'Itàlia a Barcelona, es va impulsar la necessitat de procedir a la petició, per part de les Autoritats d'Itàlia, de l'entrada i registre que, fet i fet, va culminar amb les detencions esmentades, així com la confiscació d'una significativa quantitat de substància estupefaent; que, una vegada en el mercat, hagués causat un gran mal per a la Salut Pública, i generat uns copiosos guanys a l'organització criminal.

Captura de pantalla 2022 10 20 a las 10.08.50

L'entrada i registre practicada ha estat sol·licitada per la Fiscalia de Torí (Itàlia), en virtut d'una Ordre Europea de Recerca (OEI). A Espanya ha estat el Jutjat d'Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat qui ha autoritzat la pràctica d'aquesta diligència, a través d'un procediment d'Auxili Judicial Internacional. Les tres persones detingudes, dos homes i una dona, van ingressar, al principi, a la presó provisional.

Redacció / Fotos-Vídeo: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix