Detingudes dues dones per fer-se passar per un familiar a l’estranger

La Guàrdia Civil les va enxampar a Sant Andreu de la Barca després estafar a persones de diferents províncies d’Espanya més de 25.000 euros en menys de deu dies

La Guàrdia Civil ha detingut dues dones a Sant Andreu de la Barca per estafar més de 25.000 euros en menys de deu dies en fer-se passar per un familiar de les víctimes que era a l'estranger en dificultats i aconseguir que li transferissin fins a 890 euros. Segons ha informat la Subdelegació del Govern a Segòvia en una nota de premsa, es tracta de dues dones espanyoles, de 20 i 40 anys, que han estat detingudes com a presumptes autores dels delictes d'estafa i pertinença a grup criminal gràcies a una primera denúncia des de Martín Muñoz de las Posadas (Segòvia).

guardia civil amb una detinguda 621894d3f1f1a

Allà, l'agost passat, el perjudicat va manifestar haver estat enganyat en rebre missatges d'un suposat familiar que era a l'estranger i que havia tingut problemes amb les maletes, per la qual cosa li demanava que ingressés mitjançant transferència bancària la quantitat de 890 euros, al que la víctima va accedir. Després de la investigació, la Guàrdia Civil va esbrinar la relació entre diferents comptes bancaris controlats pel grup criminal, on havien anat a parar prop de 25 transaccions fraudulentes de víctimes de diferents províncies d'Espanya, per un import total de més de 25.000 euros en menys de deu dies.

Les diligències policials, dutes a terme per l'Equip d'Investigació Tecnològica de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Segòvia i l'Equip @ de la 1ª Companyia de Segòvia, han passat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Santa María la Real de Nieva.

Modus operandi

Segons el seu modus operandi, els ciberdelinqüents contacten amb la víctima amb un missatge de text en el qual suplanten la identitat d'un conegut o familiar i li comuniquen que estan viatjant a Espanya i les seves maletes s'han quedat en un aeroport estranger o que han perdut el vol i l'equipatge està viatjant a Espanya. Després, asseguren a les víctimes que per poder recuperar les seves maletes necessiten que realitzin un pagament d'una certa quantitat de diners a un compte bancari i que posin en el concepte costos de duana.

foto 1 1 292x300

En algunes ocasions, els estafadors van fer una trucada telefònica en la qual es fan passar per agents o funcionaris de duanes i, quan s'ha realitzat el pagament, desapareixen sense deixar rastre.

A través del comunicat remès, la Guàrdia Civil recomana desconfiar de qualsevol trucada que sol·liciti qualsevol pagament i fer comprovacions sobre l'usuari amb el qual s'interactua, bé contactant amb ell per altres mitjans o accedint a l'empresa suposadament involucrada per canals oficials.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix