Sabotatge d’un oleoducte a Castellví per robar combustible

Imprimeix

L’empresa propietària va presentar denúncia i els Mossos d’Esquadra ja estan investigant els fets

Segons ha pogut La Premsa del Baix, els Mossos d’Esquadra estan investigant el sabotatge i el possible robatori de combustible (gasoil) d’un oleoducte en una zona agrícola que transcorre paral·lela a l'autopista AP-7 a Castellví de Rosanes.

Després d’una denúncia que va presentar l’empresa propietària, Exolum, en detectar una baixada anormal de la pressió de l’oleoducte es va detectar una perforació premeditada del conducte i es va poder comprovar que havien robat combustible.

Captura de pantalla 2022 09 08 a las 16.23.46

L’oleoducte transporta combustible des de Tarragona fins a Girona passant per Barcelona. L'empresa treballa, actualment, per contenir la fuita --per evitar que el combustible arribi al medi natural-- i, mentrestant, també s'hi fan tasques de reparació, segons TV3.

Vessament al riu Llobregat

La perforació de la canonada va provocar un vessament, encara que de dimensions reduïdes, als rius Anoia i Llobregat. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’abocament no va causar danys en la fauna i la flora i està controlat.

Dimarts passat, els Mossos d’Esquadra van recórrer zones pròximes a l'oleoducte i el polígon industrial per recollir imatges de les càmeres de vigilància, perquè els puguin donar pistes de qui ha estat el responsable del robatori. Segons TV3, el responsable del sabotatge hauria intentat perforar directament la conducció per apropiar-se del combustible.

Redacció / Fotos: Imatges TV3