Intervenen una quinzena d'ocells salvatges a Cornellà

Els Mossos d’Esquadra van denunciar una persona per tinença il·legal d'ocells fringíl·lids i per venda ambulant

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar ahir dijous un home per tinença il·lícita d'ocells fringíl·lids i per venda ambulant. La denúncia s'emmarca en un dispositiu contra el comerç i tinença d'aquestes aus a Cornellà de Llobregat.

BIG 916213911072916 03

Durant aquest dispositiu, en el qual van participar patrulles de la URMA, es va realitzar un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà de Llobregat (localitzat a la plaça Tàrrega) on es reuneixen un gran nombre d'ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids.

Els agents van denunciar una persona per tinença d'ocells fringíl·lids sense l'autorització corresponent del Departament competent i també per la seva venda ambulant. A més a més, es van recuperar i comissar quinze ocells fringíl·lids, en concret dotze caderneres (Carduelis carduelis) i tres passerells (Carduelis cannabina). Els ocells comissats van ser immediatament traslladats a un centre de recuperació de fauna salvatge.

L'objectiu d'aquesta intervenció estava centrat a evitar el comerç i tinença d'ocells fringíl·lids i aturar la venda ambulant d'altres aus i animals la comercialització dels quals es considera il·legal d’acord amb la Llei de protecció dels animals. Llei que tracta aquests animals com a espècies de fauna salvatge autòctona  i en prohibeix el seu comerç.

1456661249 677165 1456662018 sumario normal

Cal recordar que la tinença d'ocells fringíl·lids, com la cadernera, el passerell, el verdum o el pinsà comú, està condicionada a l'obtenció d'una autorització nominal emesa des del Departament competent i que, en cap cas, està permesa la seva compravenda. Les sancions pel comerç d'aquest tipus d'aus poden ser superiors als 3.000 euros.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix