Detenen tres homes com a presumptes autors de robatoris a bancs

Imprimeix

Els lladres actuaven en horaris en els quals les entitats estaven tancades, forçaven els vidres d’accés per accedir-hi i robaven mòbils, tauletes o ordinadors entre les quals hi ha una del Prat de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) van detenir entre el 3 i el 7 de juliol tres homes de 21, 36 i 47 anys com a presumptes autors de nou robatoris amb força a Barcelona, un al Prat de Llobregat i un a l’Hospitalet de Llobregat a entitats bancàries. També hi ha un quart home presumptament implicat que està investigat per aquests fets.

La investigació es va iniciar a finals de febrer quan els mossos van tenir coneixement d’un robatori amb força en una entitat bancària de Sarrià-Sant Gervasi on fora d’horari comercial dos homes van accedir a l’establiment amb un martell i a cops de peu van trencar la vidriera i van accedir a l’interior per sostreure principalment aparells d’electrònica.

Captura de pantalla 2022 07 22 a las 8.17.29

Durant els mesos posteriors –i fins a principis de juliol- els detinguts van cometre més d’una desena de robatoris similars. Els lladres van emprar el mateix modus operandi per a la resta dels fets: accedien amb força amb algun tipus d’eina per trencar els vidres del local amb l’objectiu de sostreure mòbils, tauletes, ordinadors, entre d’altres objectes que hi havia a l’interior de les entitats.

Captura de pantalla 2022 07 22 a las 8.17.58

Les indagacions van permetre la relació de diverses persones implicades en aquests robatoris i que mantenien el mateix denominador comú. A través de l’anàlisi de les càmeres de seguretat de les entitats assaltades es va identificar els autors, ja que les característiques físiques coincidien plenament amb els detinguts. A més, es dona el cas que en alguns dels robatoris comesos un dels autors havia accedit prèviament en horari comercial al banc i va ser reconegut posteriorment per treballadors de l’entitat.

FYMDR45X0AEzIpO

Després de la detenció dels presumptes autors es van realitzar dues entrades i perquisicions en domicilis on es van trobar indicis que els relacionaven amb la més d’una desena de robatoris a bancs. Arran d’aquests escorcolls, també s’ha pogut establir la participació dels arrestats en un dotzè robatori amb força en una òptica al mes de maig també a Barcelona. Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’esquadra